• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Radnike zovu da se vrate u kancelarije, a direktori Boinga rade od kuće i putuju privatnim avionom

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najveći udeo zaposlenih koji više vole da rade od kuće čine oni koji zarađuju više od 150.000 dolara

  • 0
Boeing, Boing, kompanija, avion, logo Foto: Tanjug/AP

Boing dopušta najvišim rukovodiocima da rade u malim kancelarijama u blizini njihovih domova i da putuju privatnim avionom umesto da se presele u novo sedište.

Kako je pandemija postepeno jenjavala, Boing je, kao i mnoge kompanije širom sveta, podsticao svoje zaposlene da se vrate u kancelariju.

Ali dok je ovaj avio-gigant pokušao da ograniči rad van kancelarije, 30odsto njegovih oglasa za posao danas dozvoljava daljinski ili hibridni rad. Nekoliko Boingovih najviših rukovodilaca se nije preselilo bliže novom sedištu kompanije u Virdžiniji i navodno se retko pojavljuju u kancelariji.

Uzmimo generalnog direktora Dejvida Kaluna, koji je preuzeo kormilo neposredno pre pandemije. Prema izveštaju Volstrit žurnala, u poslednje tri godine, privatni avion je iznajmljen oko 400 puta u blizini njegove dve kuće - imanja na obali jezera Sunapi u Nju Hempširu i kuće u zatvorenom naselju u Bafalu, Južna Karolina.

Kalun je obavezan da koristi privatne avione koje je obezbedio Boing za sva svoja putovanja, kako iz poslovnih tako i iz ličnih razloga, najviše zbpg bezbednosti. Iako se u evidenciji letova ne navodi da li su ova putovanja bila poslovna ili rekreativna, neki letovi su uključivali posete Boingovoj lokaciji u Arlingtonu.

Neki vrhunski rukovodioci se time i ne zamaraju. Glavni finansijski direktor proizvođača aviona, Brajan Vest, takođe se nije preselio da bi bio blizu baze kompanije u Arlingtonu. Umesto toga, Boing je otvorio malu kancelariju pet minuta udaljenu od njegovog doma u Konektikatu.

Boing je za VSJ rekao da je njegova lokacija u Kananu, odakle Vest povremeno radi, neophodna da bi se zaposlio novi blagajnik kompanije, Dejvid Vajthaus koji živi oko 30 minuta dalje.

Kada je izveštač VSJ posetio kancelariju u Nju Kananu, Vest, koji je drugi po rangu izvršni direktor Boinga, navodno je bio ležerno obučen u polo majicu, kratke pantalone i cipele "natikače".

Šef ljudskih resursa Majkl D'Ambrouz, koji se pridružio Boingu sredinom 2020. godine, radi iz pogona kompanije u blizini Orlanda. Portparol je rekao za Fortune da najviši rukovodioci kompanije uživaju više pogodnosti od osoblja nižeg ranga, poput privatnih aviona.

- Transformisali smo našu kulturu rukovođenja kako bismo ohrabrili naš menadžerski tim da se češće angažuje sa zaposlenima, klijentima i drugim zainteresovanim stranama - rekao je portparol Boinga i dodao da je zbog toga liderski tim ovlašćen da provodi manje vremena sedeći za radnim stolom.

- Kao i mnoge kompanije, uveli smo više fleksibilnosti na više nivoa kako bismo omogućili ljudima da rade na načine koji su najproduktivniji i koji podržavaju naše globalno poslovanje i drago nam je što nam je ovaj pristup omogućio da privučemo vrhunske talente iz različitih disciplina - kaže on.

Ipak, odluka rukovodećeg tima da radi na daljinu nakon što je preduzela mere da privuče svoju radnu snagu nazad u kancelariju, uključujući "happy hours" i posete alpakama, nije dobro prihvaćena.

Boeingovi šefovi koji rade na daljinu poznata su priča za radnike širom sveta koji se ohrabruju da se vrate u kancelariju dok njihovi nadređeni upadljivo ostaju odsutni.

Anketa sprovedena među 13.000 kancelarijskih radnika u šest zemalja otkrila je da najveći udeo zaposlenih koji više vole da rade od kuće čine oni koji zarađuju više od 150.000 dolara.

(Telegraf Biznis)

Video: Najveći svetski sajam poslovne (biznis) avijacije EBACE u Ženevi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>