Vesić: Izmenama Zakona o stanovanju rešavamo probleme i poboljšavamo uređenje stambenih zgrada

Ministar je naveo da se precizira način odlučivanja u stambenoj zajednici

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Kuki
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Zazolina

    14. septembar 2023 | 06:34

    Do sada upravnici praktično nisu odgovarali za svoj nerad, samovolju, pronevere novca sa računa zgrada..., a sada će još moći da se sakriju iza nekih kvazi firmica sa osnivačkim kapitalom od 500 evra ili i bez njega ako su preduzetnici. Tek kad se uvede prava odgovornost i to i ličnom imovinom (kao notari), upravnici će se uozbiljiti i zaista početi da rade i da poštuju propise. Trenutno većina njih samo ubacuje sve veće i veće račune u poštanske sandučiće i u ostatku meseca ne radi ništa, pod milim Bogom. Radio, ne radio, svira ti radio. A stanare namerno zavađaju, da se slučajno ne usaglase i smene neradnika i bahatnika, zadužuju pojedince čineći im lične usluge o trošku cele zgrade, angažujući firme pojedinih stanara za određene poslove i tako redom. Ozbiljna bagra, ako mene pitate. Omogućeno im je da dođu do lake love, a da ništa ne rade i nikome ne odgovaraju (komunalni inspektori opština ne reaguju, Sud časti Privredne komore Srbije zabole uvce). Kakva je to privatna imovina građana ako je građanima nametnuto da neko drugi njom mora da upravlja, ako se za sve živo što se hoće promeniti ili raditi u svom stanu moraju pitati ostali stanari i ako se na tu ličnu imovinu plaća porez? Pa, nikakva. Veća prava su nekad imali nosioci stanarskog prava i zaštićeni podstanari od današnjih vlasnika stanova.

  • Kuki

    13. septembar 2023 | 18:46

    Valjalo bi malo da dođete u Čačak. Ovde još uvek vlada birokratija. Traže za ozakonjenje još uvek sto papira