• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle Tejlor Svift, ličnog reportera dobija i Bijonse: Poznato je i kolika će mu biti plata

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novinar će morati da putuje u inostranstvo dok prati zvezdu na njenoj turneji

  • 0
Beyonce, Bijonse Foto: Tanjug/AP

Nakon oglasa za posao reportera koji će pokrivati turneju Tejlor Svift, najveći američki lanac novina Ganet oglasio je novo radno mesto - "hroničara muzike, mode, kulturnog i ekonomskog uticaja Bijonse".

Osim što izazivaju ludi nivo oduševljenja kod fanova, dve američke superzvezde takođe imaju veliku moć nad američkom ekonomijom. To je zato što tipični fan Tejlor Svift troši 1.500 američkih dolara za prisustvovanje njenom koncertu, uključujući troškove karata, hotela, letova i hrane.

Procenjuje se da će članovi Bijonse potrošiti još više tokom njene Renesansne turneje - oko 1.800 dolara za ukupno iskustvo.

Sve u svemu, vidi se da je njihov pohod povećao američki bruto domaći proizvod u trećem kvartalu za 5,4 milijarde američkih dolara. To primećuju i kreatori politike, ekonomisti u velikim bankama i komentatori finansijskih tržišta, piše Bloomberg.

Dva nova posla nude slične plate i beneficije. Novinari će zarađivati između 21,63 i 50,87 dolara na sat. To je oko 100.000 dolara godišnje, ako kao parametar uzmemo 40-časovnu radnu nedelju.

Možda najveća prednost ova dva posla: novinari će morati da putuju u inostranstvo dok prate zvezde na njihovoj turneji.

- Naša uloga je da pratimo one koji utiču na naše društvo, utiču na živote i stvaraju pozitivne promene - rekla je direktorka za sadržaj Ganeta Kristin Roberts u izjavi.

Potencijalni kandidati će ipak morati da naprave izbor - Svift ili Bijonse.

- Imamo dve otvorene pozicije. Po jedan za svakog umetnika - rekao je portparol Ganetta.

(Telegraf Biznis)

Video: One su postale poznate samo zbog svojih seksi delova tela

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>