• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Energetska situacija je tema broj jedan u svetu": Počeo dvodnevni Međunarodni forum o energetici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi dan foruma održan je u Pokrajinskoj vladi, dok će drugi dan biti upriličen u prostorijama Privredne komore Vojvodine

  • 0
Pokrajinska vlada, Novi Sad, međunarodni forum o čistoj energiji Foto: Nikola Bilić

Danas je u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine otvoren 16. po redu Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama "Perspektive energetskog razvoja kroz podršku sektoru energetike".

Događaj je uvodnim govorom, otvorio dr Tihomir Simić predsedavajući ovog foruma.

Nakon uvodnog govora dr Tihomira Simića, usledila su pozdravna obraćanja, a učesnicima se prvi obratio Ivo Vajgl iz Slovenije, predsednik Instituta za Evropske poslove za Jugoistočnu Evropu.

On se okupljenima obratio putem video linka. Potom su usledila obraćanja Zorana Tasića zamenika pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj AP Vojvodine, Njegove ekselencije Jahela Vilana, ambasadora Izraela u Beogradu i Dejana Popovića, Predsednika Saveta Agencije za energetiku Republike Srbija.

Na kraju svečanog dela, svoj ekspoze je iznela Pomoćnica Ministarke rudarstva i energetike, Jovana Joksimović, nakon čega je usledila dodela Top Energy nagrada laueratima.

Ovogodišnji dobitnici su kompanije IMP Automatika iz Beograda, Remming iz Beočina i Tesla Palace iz Kragujevca, kao i profesor doktor Miodrag Mesarović iz Akademije inženjerskih nauka Srbije, koji je nagradu dobio za životno delo.

Nakon dodele nagrada usledila je kratka pauza za zajedničko fotografisanje i koktel, nakon čega je nastavljen formalni deo foruma koji traje do sutra u 14.30 časova.

Drugi dan foruma biće održan u prostorijama Privredne komore Vojvodine u Master Centru Novosadskog sajma.

(Telegraf Biznis)

Video: Podignuta jedna od najvećih solarnih elektrana na krovu u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>