• 89
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobar dan i pet minuta posla 3.000 dinara: "To je najjeftinije što sam našla, neki traže 50 evra!"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko košta usluga bravara u Srbiji? Iz ugla mnogih klijenata: mnogo

  • 89
Bravar majstor popravka pare Foto-kolaž: Shutterstock, A. Nalbantjan

Ako dođete u situaciju da, kao naša čitateljka Mina, ostanete nemoćni pred jednim malim trenutkom nepažnje - onda budite spremni da taj peh i platite.

Naime, na ulaznim vratima Mininog stana postavljena ja brava koja se automatski blokira kada se vrata zatvore, tako da spolja više ne možete ući - bez ključa - čak i ako ostane otključano.

- Uvek negde žurimo, jurimo, i tako mi se desilo da mi ključ ostane s unutrašnje strane ulaznih vrata. Imam drugi ključ, to nije problem, ali nisam uspela da tim drugim ključem izbijem onaj što je već u vratima, niti da na bilo koji način sama otvorim vrata. Šta ću, morala sam da pozovem majstora - priča nam Mina (46).

Kaže da je "izvrtela" mnogo brojeva, te da su joj, u proseku, bravari tražili 4.000 dinara samo da odglave bravu, što je posao od pet minuta. Bilo je čak i onih koji neće da dođu bez 50 evra, a nekako je uspela da nađe najpovoljniju opciju.

- Nije da ne cenim uslugu bravara, ali ovo je zaista jednostavan posao, koji pritom traje vrlo kratko. Majstor mi je za to uzeo 3.000 dinara, i još mi kaže da ne znaju šta će od posla. Zamislite deset takvih slučajeva u danu, to je već 30.000 dinara. Ozbiljan novac, nema šta - dodaje Mina, čija priča još jednom potvrđuje obim, ali i vrednost zanata danas u Srbiji.

Podsećamo vas da i vodoinstalateri u Srbiji trenutno mogu da zarade "platu programera", jer mnogi među njima uzmu čak 2.000 evra mesečno.

Pišite nam kakva su vaša iskustva s majstorima u Srbiji: da li poštuju rokove, rade posao kvalitetno i naplaćuju svoj rad po fer cenama ili ga precenjuju?

(Telegraf Biznis)

Video: Uradi sam: Srpski jutjuber oduševio svet sređivanjem terase za male pare

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    2. oktobar 2023 | 09:19

    Neko uci godinama zanat da bi to brzo uradio i naplatio. Ako vam je mnogo, uradite sami.

  • Srdjan

    2. oktobar 2023 | 09:26

    Kad sve u zivotu nasledis pa bi jos i da ti neko to dzabe odrzava, mnogo su se poremetile vrednosti, svi bi lepo da zive a da ne rade, pola Beograda naslednici, zive u stanovima od par stotina hiljada evra a sijalicu ne znaju zameniti pa je to muka.

  • sale

    2. oktobar 2023 | 09:24

    Nece niko vise da uci zanat svi hoce menadzment i kompijutete it sektor , ako vam je skupo potrudite se i sami popravljajte !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>