• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od danas reprogram dugovanja za komunalne usluge u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova mogućnost traje od 1. novembra do 30. aprila 2024. godine

  • 3
Računi infostan Foto: Shutterstock, A. Nalbantjan

Sva dugovanja koja imaju Beograđani za Infostan i komunalne usluge, a odnose se na period zaključno sa 31. avgustom, od danas će moći da budu reprogramirana, najavio je predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić.

On je podsetio da se akcija reprograma duga sprovodi se u skladu sa zaključkom Gradskog veća Grada Beograda, koji je donet pre nekoliko nedelja, a danas postaje važeći.

– Pozivam sve da se jave u Servisni centar Grada Beograda ili da posete neku od poslovnica „Infostana”, kako bi reprogramirali dug uz razne povoljnosti. Zaustavljamo izvršitelje, niko im neće ništa prinudno naplaćivati jer su dobili mogućnost da u sledećih šest meseci reprogramiraju dug. Date su različite kategorije i to ako jednokratno plate, glavni dug se smanjuje za 15 procenata, na tri rate dvanaest procenata, na šest rata deset i na dvanaest rata dug će iznositi pet procenata manje.

Korisnici socijalnih davanja mogu da reprogramiraju dug na maksimalno šezdeset mesečnih rata uz otpis kamate i do 20 odsto umanjenja. Za dug do 30.000 dinara omogućeno je plaćanje na dvanaest mesečnih rata, za dug od 30.000 do 50.000 dinara na 24 rate, od 50.000 do 200.000 dinara na 48 rata, a za dug preko 200.000 dinara omogućeno je plaćanje na šezdeset rata. Posebna kategorija su penzioneri i njima je data mogućnost plaćanja duga na maksimalnih šezdeset rata uz otpis kamate i umanjenje 20 odsto od glavnog duga – precizirao je Šapić.

Ova mogućnost traje od 1. novembra do 30. aprila 2024. godine, dodao je Šapić.

– Ovo nije mala stvar i mislim da će značajno da pomogne, naročito Beograđanima iz određenih socijalnih kategorija, koji iz objektivnih razloga nisu mogli da plaćaju dažbine i komunalije – rekao je Šapić.

(Telegraf Biznis)

Video: Od sada plaćanje karticama na pijacama u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I am Dejan

    1. novembar 2023 | 13:57

    Kolika frka zbog izbora, kada ovakve pogodnosti daju... Da bi akcija bila uspešna 100%,trebalo bi ovima što redovno plaćaju dati 40% narednih dve godine... Jer redovne platiše ispadoše budale...

  • Zar

    1. novembar 2023 | 15:47

    Dug nezastareva, po zakonu Srbije, posle godinu dana?Ili se varam?

  • DESANKA

    1. novembar 2023 | 14:02

    Beogradani dali je koguce da Vas moraju moliti da isplatite svoje obaveze?Prvi ste po raznim agencijama za razne destinacije gdecete da letujete i zimujete sa porodocim a sad treba da Vas mole da platite sto dugujete .To ste Vi Beogradani potrosili a ne mi dosli sa sela da Bas potrosimo,POD HITNO PRINUDNA NAPLATA .U protinom ni mi sa sela necemo vise nista placati.Srdacan pozdrav za sve neuredne platise.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>