• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto se za Sava Centar govorilo da je na sat vremena od celog sveta?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Proverili smo da li je simbol SC i dalje na svom mestu

  • 1
Otvaranje Sava Centra Foto: Nikola Anđić

Hol Sava Centra oduvek je krasila jedinstvena mapa sveta sa vremenskim zonama i satovima, a mnogi su se pitali da li će ona i ostati na istom mestu kada rekonstrukcija otpočne.

Podsetimo, Sava Centar je prodat 2020. godine Delta Holdingu, a godinu dana kasnije otpočeta je rekonstrukcija. Nakon nepune dve godine, završena je prva faza radova, a predstavnicima medija pokazano je kako sada izgleda kongresno-poslovni deo.

Čuvena Plava dvorana biće završena na leto naredne godine. No, vratimo se temi - da li je mapa na istom mestu?

Ne brinite, odgovor je pozitivan! Sve je tu, kao u stara dobra vremena Sava Centra.

Otvaranje Sava Centra Foto: Nikola Anđić

- Sve ono što je danas Sava Centar je sve ono što smo mi, spoj slavne prošlosti i želja za uspešnom budućnošću iz koje možemo da stvaramo dalje - istakla je arhitekta Ivana Letić i autor rekonstrukcije Sava Centra.

Kako je navela, potrudili su se da životno delo arhitekte Stojana Maksimovića očuvaju u punom sjaju, pa tako i ono što je obnovljeno, identično je izgledu kada je Sava Centar tek otvoren 1979. godine.

Ipak, primetili smo jedan detalj, ovoj mapi ipak fale digitalni satovi. Stoga, upitali smo arhitektu da li će biti i vraćeni.

- Digitalni satovi  su se nažalost rasparili, uspeli smo da popravimo vremenske distance kod gradova, ranije je za sve gradove pisalo "1 sat". Mi smo se šalili da je Sava Centar na sat vremena od celog sveta. Isto tako satovi nisu bili podešeni, radimo na tome da prorade na pravi način - rekla je za Telegraf Biznis arhitekta Ivana Letić.

(Telegraf Biznis)

Video: Naši domaći stručnjaci su radili Sava Centar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>