• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sava Centar vraćen na mapu kongresnih destinacija: Više od 1.000 učesnika iz 56 zemalja boravi u Beogradu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danas je otvoren 14. po redu Evropski kongres o ishrani

  • 0

Sava Centar danas sija starim sjajem. Nakon nepune dve godine od početka rekonstrukcije, tzv. biser Beograda i Srbije, opet je otvorio vrata za prve posetioce, povodom 14. po redu Evropskog kongresa o ishrani.

- Najvažniji rezultat otvaranja kongresnog i poslovnog dela Sava Centra je povratak Beograda i Srbije na mapu kongresnih destinacija sveta. Danas, zahvaljujući evropskom kongresu naš grad postao je centar okupljanja vodećih profesionalaca iz oblasti ishrane koji donose najbolje svetske prakse, znanje, iskustvo i nove ideje - rekla je Kristina Milinčić, generalna direktorka Sava Centra i pri tome je istakla da zahvaljujući rekonstrukciji Sava Centra Beograd sada može da bude domaćin skupova sa više od 5.000 učesnika.

Kako je navela, Sava Centar do kraja godine nema slobodan termin, dok se sledeće godine očekuje 12 događaja sa preko 1.000 učesnika i 52 manja.

U naredna četiri dana, Sava Centar biće domaćin za više od 1.100 učesnika iz 56 zemalja širom sveta, istakla je prof. dr Slađana Šobajić, dekan Farmaceutskog fakulteta i predsednica 14. Evropskog kongresa o ishrani.

- Organizatori skupa su Federacija evropskih udruženja za ishranu (FENS) i Društvo za ishranu Srbije. Očekujemo zaista uspešan događaj, jer smo kao organizatori pripremili izuzetno bogat i raznovrstan stručni program, dok su domaćini iz Sava Centra omogućili vrhunske uslove za boravak i rad velikog broja delegata - dodala je Šobajić.

Početak rada kongresno-poslovnog dela Sava Centra ozvaničio je i direktor Kongresnog biroa Srbije Dušan Borovčanin. Čelnom čoveku nacionalne kongresne organizacije svečano je uručena fotografija Sava Centra sa simbolom Beogradskog pobednika i željom da se Beograd ponovo vrati na svetsku mapu velikih kongresnih događaja.

- Otvaranje Sava Centra predstavlja početak nove ere za Srbiju kao destinaciju. Celo naše društvo može da očekuje značajne koristi zbog činjenice da jedan od simbola grada ponovo radi. Ta dobit je ekonomska, ali i dobit od razmene znanja, od dolaska vodećih svetskih eksperata, koji će otvoriti nove prostore našim profesionalcima u gotovo svim oblastima rada - istakao je Borovčanin.

Pored kongresnog dela otvoren je i poslovni i šoping deo koji se prostire na 30.000 kvadratnih metara. Na ovaj način Sava Centar, koji je svojom arhitekturom spojen sa hotelom Crowne Plaza, predstavljaće jedinstvenu celinu u kojoj će posetiocima imati sve pod jednim krovom.

Rekonstrukcija Sava Centra odvija se u dve faze, što prati dinamiku kojom je građen 1977. i 1978. godine. Nakon otvaranja kongresno-poslovnog dela nastavlja se obnova čuvene Plave dvorane, poznate po brojnim koncertima, a ona će primiti prve goste na leto 2024. godine.

A ako vas je zanimalo zašto se za Sava Centar govorilo da je na sat vremena od celog sveta, odgovor možete saznati ovde.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>