• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodat brend prirodnih proizvoda za negu: Ima ga i u Srbiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Britanski brend prodat je za 257 miliona dolara

  • 0
Krema za ruke Foto: Unsplash: Nati Melnychuk

Britanski brend The Body Shop prodat je za 257 miliona dolara. To je pad za brend koji je vredeo četiri puta više kada je poslednji put prodat pre samo šest godina.

Brazilska kozmetička grupa Natura rekla je da prodaje lanac "da bi pojednostavila i preusmerila svoje operacije".

Brend, koji ima prisustvo u 70 zemalja, među kojima je i Srbija, do sada je tri puta menjao vlasnika otkako ga je prodala osnivačica Anita Rodik 2006. godine.

Osnovan 1976. godine, u početku se izdvajao po svom etičkom stavu, naime Rodikova je vodila kampanju protiv testiranja na životinjama i socijalnih pitanja.

Ali neki lojalni kupci su odluku Rodikove da proda kompaniju L'Orealu za 652 miliona funti 2006. videli kao izdaju njenih etičkih vrednosti. L'Oreal je zatim prodao firmu brazilskom divu lepote Natura 2017. za 880 miliona funti.

Njen novi vlasnik, globalna grupacija privatnih kapitala Aurelius, ima ulaganja u modne i sportske brendove u Velikoj Britaniji, uključujući Footasylum prenosi Bi-Bi-Si.

Ian Bikli, izvršni direktor The Body Shop-a, rekao je da će prodaja omogućiti kompaniji da otvori "novo poglavlje". U vlasništvu Nature, The Body Shop je redizajnirao svoje prodavnice i uveo uslugu dopunjavanja, ali nije uspeo da preokrene svoje finansije.

Kako su naveli iz The Body Shopa, potrošači su se okrenuli pristupačnijim prodavcima, odbacujući održivost i etičke zahteve u korist vrednosti za novac i nižih cena.

(Telegraf Biznis)

Video: Martina je mentalni nudista: Vaša kompanija je vaš odraz, morate da je vaspitate

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>