• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

“Srpska i ukrajinska privreda imaju zajednički interes”: Potpisan Memorandum o saradnji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisivanje je upriličeno u prostorijama Privredne komore Srbije

  • 0
U susret inovacijama Foto-ilustracija: Shutterstock

Memorandum o saradnji između Privredne komore Srbije i Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine potpisali su danas predsednik Trgovinsko-industrijske komore Ukrajine Genadij Čižikov i direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije Mihailo Vesović.

Vesović je poručio da mu je drago što Ukrajina, uprkos teškim uslovima, razmišlja kako da održi proizvodnju i sačuva svoje tržište.

- Drago mi je da je Srbija jedna od zemalja sa kojima oni žele da jačaju svoje stvaranje. U prethodnom periodu se pokazalo da srpska i ukrajinska privreda imaju zajednički interes i mislim da čak u ovim uslovima mogu da kažem da su rezultati napredovali od prošle godine - istakao je Vesović.

On je dodao da veruje u dobru buduću perspektivu odnosa između Srbije i Ukrajine.

- Mnoge industrijske kompanije i iz Srbije, iz Ukrajine, poljoprivredne kompanije imaju interese za saradnju, imamo i uspešne primere postojeće  saradnje u prehrambenoj industriji.

U poljoprivredi, Ukrajina je i dalje veliki izvoznik, ne samo prehrambenih proizvoda nego i proizvoda crne i obojene metalurgije zaradnjom rude - naveo je Vesović.

Čižikov je istakao da je Ukrajina stari prijatelj sa Srbijom.

- Nikada nismo imali poteškoće sa vašom zemljom koja je lider na balkanskom području. Na ovaj forum smo došli da pokažemo zainteresovanost za razvijanje odnosa u nekoliko sektora. Tu želim da naglasim sektor poljoprivrede, rudarstva i informacionih tehnologija - ukazao je Čižikov.

Dodao je da je pred Ukrajinom period infrastrukturne obnove, u kojoj će učestvovati građevinske firme iz Srbije.

- Mi svi želimo da postanemo članovi porodice evropskih naroda. Ukrajina je otvorena za saradnju u oblasti ponovne izgradnje, imajući u vidu zelenu agendu, obnovljive izvore energije i sve održive ciljeve razvoja koje pred nas postavlja evropska porodica - zaključio je Čižikov.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>