• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milijarder se povukao iz trke za predsednika: Objavio kandidaturu još u avgustu

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je još 2019. godine razmišljao o kandidaturi

  • 0
Terry Gou, Teri Gou, osnivač Foxxon Foto: Walid Berrazeg / ddp USA / Profimedia

Osnivač Fokskona, milijarder Teri Gou, povukao se iz trke za sledećeg predsednik Tajvana, samo nekoliko sati pre isteka roka za formalnu registraciju kandidata.

"Nikada nisam popustio na bojnom polju međunarodnog poslovanja", rekao je Gou u saopštenju, ne navodeći konkretan razlog za povlačenje.

U odvojenom postu na Fejsbuku u petak, Gouova potpredsednica Tami Lai je takođe potvrdila da se par "neće pojaviti na glasačkom listiću 2024. godine". Inače, izbori su zakazani za 13. januar naredne godine piše CNN.

Podsetimo, Gou je objavio svoju kandidaturu u avgustu, a još 2019. godine razmišljao je da se kandiduje za trku za predsednika.

Gouovo povlačenje usledilo je dan nakon što su njegovi poslednji pokušaji organizovanja koalicije, između glavnih opozicionih kandidata, Hou Ju-iha iz Kuomintanga i Ko Ven-jea iz Tajvanske narodne partije, dramatično propali na televiziji uživo i njih dvojica su se registrovali za kandidaturu odvojeno u petak ujutru.

Gou i opozicioni kandidati delili su isti cilj da pobede vladajuću Demokratsku progresivnu stranku, ali je on stalno zaostajao u anketama.

(Telegraf Biznis)

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>