• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Privatni vrtić "Mali istraživač" diže cenu na 800 evra: Vlasnica se pravda, "moram da otplatim kredit"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ostaje mi da ili zatvorim vrtić, iznajmim prostorije da otplatim kredit ili će shvatiti da moraju više da plate"

  • 0
Deca, dete, vaspitačica, vrtić  zabavište, Foto: Shutterstock

Roditelji dece, koja idu u privatni vrtić na zagrebačkom Bundeku "Mali istraživač", ostali su u stanju šoka kada im je stigla poruka da će vrtić od 1. aprila plaćati čak 800 evra. Trenutno vrtić košta 553 evra, a roditelji uz pomoć sufinansiranja grada, plaćaju do 380 evra.

Kako prenosi Večernji, roditelji navodno planiraju da se žale na ovu odluku.

- Cena mi je ionako šokantna, a kamoli sa poskupljenjem. Bukvalno sam u šoku. To je nečija plata, ne želim da platim taj iznos. To je zaista previše – objasnila je majka jednog deteta za 24 sata, dok je vlasnica vrtića Ljiljana Vukšić objasnila da oni imaju „apsolutno zakonsko pravo da određuju cenu”.

- Trenutno imam 40 zaposlenih, najveći sam privatni vrtić u Zagrebu koji roditeljima i deci pruža profesionalni i materijalni kvalitet koji nije dosegnuo do sada nijedan vrtić. Možda je to uobraženo, ali je tako - objasnila je i dodaje da je otvorila ogroman kredit kako bi otvorila vrtić.

- Otplaćujem ga polako i sistematski. Ostaje mi da ili zatvorim vrtić, iznajmim prostorije da otplatim kredit ili ćete shvatiti da morate više da platite da biste imali kvalitetan vrtić, školovan kadar – zaključuje vlasnica.

(Telegraf Biznis)

Video: "Sasvim je dovoljno 32": Koliko je vama kvadrata stambenog prostora dovoljno za život?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>