• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova prilika za mlade: Potpisan Memorandum o razumevanju između Ministarstva nauke i NTP Niš

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisivanje je upriličeno na marginama Dana nauke i inovacija u Kruševcu

  • 0
Biznis inkubator, Kruševac Foto: Marko Jovanović

Memorandum o razumevanju između Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Naučno-tehnološkog parka Niš potpisan je danas na marginama Dana nauke i inovacija u Kruševcu.

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović istakla je nakon potpisivanja da se tehnologija razvija neverovatnom brzinom, te počinje da utiče na srednje i visoko obrazovanje.

- Jako je teško pratiti nove trendove, nove vrste poslova koji se javljaju i razvoj inovacija. Taj razvoj zahteva preduzetnički duh, ali i formalno obrazovanje koje mi još uvek na univerzitetima i srednjim školama u suštini nemamo struktuirano.

- Ideja je da kroz jedan ovakav pilot, da se uvedu dvogodišnje master studije i kratki studijski programi, koji će naše mlade obrazovati u smislu preduzetništva. To nije samo preduzetnički duh, morate da znate kako da štitite intelektualnu svojinu, kako pravite biznis model, da znate koji su često izazovni koraci ispred vas, kako ćete finansirati, voditi tu kompaniju, odnos kompanije i akademije... - rekla je ministarka Begović.

Kako dalje pojašnjava, naučno-tehnološki park predstavlja prvu kuću prilikom otvoranja startapa, i dodaje da pruža mentorsku i finansijsku podršku između ostalog.

- Privlači finansijere i pomaže u tim prvim trnovitim momentima da razvijate svoju kompaniju - rekla je ministarka, naglašavajući da se nada da će se pilot projekat razviti i na druge oblasti.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>