• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Smajoviću za 3 godine u Švajcarskoj stigao ludački račun: Samo vodu mora da plati 19.000 evra

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obračun troškova komunalnih usluga u Hutvilu vrši posebna kompanija, Kraudhaus, čijim radom su mnogi nezadovoljni, ali je porodici Smajlović  problem računa nesnosan

  • 0
slavina Foto: Pixabay

Čovek koji je sa ovih prostora trbuhom za kruhom otišao u Švajcarsku, Dževad Smajović, još ne može da veruje: u zemlji koja je sinonim za uređenost - moraće da plati 18.000 franaka - oko 19.000 evra - dodatnih troškova za - vodu!

Dževad živi u opštini Hutvil, u kantonu Bern sa svojom četvoročlanom porodicom u zgradi, u četvoroiposobnom stanu, na prvom spratu i jedan je od onih koji su se pobunili zbog nenormalnih računa za komunalije.

Obračun troškova komunalnih usluga u Hutvilu obavlja posebna kompanija, Kraudhaus, čijim radom su mnogi nezadovoljni, ali je porodici Smajlović  problem računa nesnosan: Oni bi za račune za komunalije morali da izdvoje oko 25.000 franaka - skoro 27.000 evra za poslednje tri godine.

"Umesto standardnih 190 franaka, traži nam se 700. To je čisto zelenašenje. Moja porodica je u velikom problemu jer umesto 1.900 - plaćamo 2.400 franaka. Ne znam kako da to podnesemo. Sad plaćamo dodatne račune za 2019/2020. godinu. Četiri hiljade franaka, od čega je najviše za vodu, a ja još uvek nisam našao bazen u našem stanu", rekao je Smajović za švajcarski Blik.

"Ne znam kako upravnik zgrade dolazi do ovih iznosa: ovde niko nikada nije očitavao vodomer", tvrdi naše gore list.

U kompaniji Kraudhaus koja vrši poslove održavanja zgrade, kažu da je sve - po propisu. 

"Osnova za visoke izmerene vrednosti je izuzetno velika potrošnja tople vode i energije Smajovića", kaže Mihael Majer, portparol Kraudhausa. "Pošto je potrošnja tako velika, operater brojila je tokom provere ustanovio da su merenja tačna. Grešaka do sada nema, ali ćemo mi obaviti dodatne provere i merenja, jer nam je u ovom trenutku važno da sve razjasnimo", precizirao je Majer.

Kompanija Kraudhaus je nakon pisanja švajcarskih medija o problemima sa računima u Hutvilu  kontaktirala pogođene stanare. Da li će sve ostati na kontaktu, ili će se ipak ustanoviti greška? Videće se, jer "Kraudhaus aktivno traži održivo rešenje", rekao je Majer.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>