• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šef banke Džej Pi Morgan bi da zabrani kriptovalute: One služe samo kriminalcima i teroristima

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom rutinskog saslušanja u Senatskom komitetu za bankarstvo Džejmi Dajmon izjavio da kripto-valute služe samo za pranje novca i izbegavanje poreza

  • 0
Jamie Dimon Foto: Profimedia/Sipa Press/Eric TSCHAEN/POOL

Šef banke Džej Pi Morgan Čejs Džejmi Dajmon je u svom obraćanju u Vašingtonu izjavio da bi trebalo zabraniti kriptovalute.

"Uvek sam bio protiv kripto valuta i bitkoina. Oni zaista služe jedino kriminalcima, trgovcima drogom, za pranje novca i izbegavanje poreza", rekao je šef najveće američke banke tokom rutinskog saslušanja u Senatskom komitetu za bankarstvo, prenosi CNBC.

On je dodao da bi zabranio kripto valute "kada bi bio na mestu Vlade SAD." Dajmon je i ranije kritikovao kripto valute iako je njegova banka u velikoj meri uključena u blokčejn tehnologiju koja pokreće kripto industriju.

Sa Dajmonovim komentarima se složila i senatorka Elizabet Voren.

"Obično se ne slažem sa izvršnim direktorima velikih banaka po pitanju bankarske politike, ali ovo je stvar nacionalne bezbednosti. Teroristima, trgovcima drogom i odmetnutim nacijama treba zabraniti korišćenje kripto valuta. Vreme je da Kongres reaguje", naglasila je Voren.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>