• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon 32 godine izvučen novogodišnji džekpot: Od osvojene sume će vam se zavrteti u glavi!

A. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je peti dobitak po vrednosti u istoriji Pauerbola

  • 0
Powerball Mega Millions Lottery Lutrija listići Foto: Tanjug/AP

Listić američke državne lutrije za igru Pauerbol (koja je identična našem Lotou) osvojio je glavni dobitak u Novogodišnjem izvlačenju vredan 842,2 miliona dolara!

Dobitni listić prodat je u gradiću Grand Blenk koji ima tek oko 8.000 stanovnika u državi Mičigen i peti je džekpot po vrednosti u istoriji Pauerbola prenosi CNN.

Prema saopštenju američke državne lutrije, srećni dobitnik "koji u novu godinu ulazi kao multimilioner moći će da se opredeli i za jednokratnu uplatu dobitka od 425,5 miliona dolara pre plaćenog poreza", ili da se dogovori o jednakim godišnjim isplatama dobitka.

Iščekivanje velikog dobitka uslovilo je rekordnu prodaju loto-listića, pa je procenjena vrednost dobitka (810 miliona) značajno premašena.

"Ovo je prvi put da se dobitnik izvuče u Novogodišnjem izvlačenju još od početka Pauerbola 1992. godine", navodi se u saoptenju.

Inače, ovaj dobitak je drugi po vrednosti izvučen u državi Mičigen: pre toga je u januaru 2021. u igri Mega Milions izvučen dobitak od 1,05 milijardi dolara.

Osim glavnog dobitka od 842,2 miliona dolara, u Kaliforniji, Konektikatu, Floridi i Merilendu su prodati listići koji su osvojili po milion dolara, dok će po dva miliona dolara osvojiti dva listića koji su prodati u Teksasu i na Floridi.

Pre Novogodišnjeg izvlačenja, džekpot je izvučen 11. oktobra prošle godine u Frejžer Parku u Kaliforniji. Taj listić je osvojio 1.76 milijardi dolara, ali se još uvek niko nije javio za nagradu. Srećni dobitnik ima vremena do 11. oktobra ove godine da se javi američkoj državnoj lutriji. Ukoliko se to ne desi, novac će biti podeljen državnim školama u Kaliforniji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>