• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milan Ćulibrk se povlači sa uredničke funkcije NIN-a

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na poziciji glavnog i odgovornog urednika bio je 11 godina

  • 2
NIN-ova nagrada uručena Danici Vukićević Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk povlači se sa uredničke funkcije, koju će obavljati do 8. februara. Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, istaknuti novinar i ekonomista je u martu 2023. godine otišao starosnu penziju, nastaviviši svoj angažman u NIN-u.

Na poziciji glavnog i odgovornog urednika NIN-a bio je 11 godina, a u prelaznom periodu funkciju v.d. glavnog i odgovornog urednika štampanog izdanja NIN-a preuzeće Suzana Lakić, dugogodišnji nagrađivani ekonomski novinar i urednik, sada direktorka kompanije NIN d.o.o, dok će Nenad Jaćimović i dalje obavljati funkciju glavnog i odgovornog urednika sajta www.nin.rs.

"NIN će nastaviti da poštuje profesionalne i etičke standarde u javnom interesu i ukazuje na nepoželjne stvari u društvu, kao i da gradi svoj put kao nezavisan društveno-politički nedeljnik kakav je i bio decenijama unazad, a u toku je i priprema jubilarne sedamdesete dodele NIN-ove nagrade", dodaje se u saopštenju.

Biografija 

Milan Ćulibrk je ekonomski stručnjak, novinar i urednik. Završio je beogradski Ekonomski fakultet, a u širokom spektru profesionalnih aktivnosti Milan Ćulibrk je bio šef beogradskog dopisništva Dnevnika iz Novog Sada, glavni i odgovorni urednik magazina Ekonomist i Bankar. U Ekonomist medija grupi (EMG) bio je glavni i odgovorni urednik svih izdanja, a pisao je za sve značajne listove: NIN, Duga, Vreme, Nedeljni Telegraf… a imao je i svoju autorsku emisiju na TV Novi Sad.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja: Privredne komore Srbije, Kluba privrednih novinara, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razovoj, “Najevropljanin”, “Kapetan Miša Anastasijević”, “Reformator godine”, “Vitez poziva”, “Verica Barać” i druge.

"Uz veliku zahvalnost na svemu što je uradio za jedan od najstarijih nedeljnika na Balkanu NIN čiji je nosilac kvaliteta bio i koji je uspešno vodio više od decenije, Milanu Ćulibrku želim puno sreće u budućnosti", izjavila je Jelena Drakulić Petrović, vlasnik kompanije NIN d.o.o.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Comi

    10. januar 2024 | 19:18

    Au brt, i Zabavnik će da ugasi

  • Divna

    10. januar 2024 | 17:00

    Otišla je čitava redakcija. Otišao je NIN. Napustio je NIN napredno okrečene prostorije.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>