Vesić o rudnicima: "Kod nas imate kampanju u kojoj ne smemo da koristimo blago koje imamo"

Istakao je da Srbija živi od rudnika još od srednjeg veka

Komentari

  • Miki

    22. januar 2024 | 14:56

    Nema tih para za koje treba da unistimo reke i zemlju!Praviti takav rudnik u najplodniju zemlju i ciste reke bio bi unistenje zemlje!

  • Слађана Точиловац Шаљић

    19. januar 2024 | 17:31

    Развој земље не сме да се стопира. Онако како је председник и поручио из Давоса, уколико пројекат експлоатације литијума може да буде испоручен без загађења воде, земљишта и ваздуха, мислећи на опасне количине штетних супстанци, не на стандардне које не узрокују екоцид, Рио Тинто је слободан да гради рудник на Јадру. И то нико не може да оспори. Јер је легитимно право Републике Србије да користи своје ресурсе и улаже у даљи развој како рударства, тако и нових технологија и читавог ланца индустрија. У који су укључене и ауто и паметних уређаја и соларних панела итд. Дакле, неопходно је само поштовање највиших европских и светских стандарда у смислу заштите природног окружења и животне средине. Првенствено због локалне заједнице, пољопривредних произвођача, али и очувања културног и историјског наслеђа на локалитетима у блиском окружењу будућег рудника.

    • 20. januar 2024 | 05:02

      Timotije

      @Слађана Точиловац Шаљић

      E Slađana , Slađana. A sigurno će se pridržavati. I zato što je tako ugrozićemo sliv Drine Save i Dunava. Ništa strašno. Samo ekološka katastrofa. Niko normalan ne želi da spreči napredak. Ali niko normalan ne veruje ni stranoj kompaniji koja će poštovati ekologiju u banana državi a ne baš ni našim političarima da će to i da kontrolišu. I znači krenuli su sa metodom kuvanja žabe. Vidim da se Vesić razume i u ekonomiju i ekologiju kao veliki stručnjak.

    • 20. januar 2024 | 12:36

      Normalan

      @Слађана Точиловац Шаљић

      To je kad nemaš pojma o temi koju komentarises, treba malo da se nauči o frakiranju litijum sa milionima litara godišnje sumporne i borne kiseline o bazenima i jalovistima da ne govorim o mogućnosti poplave sve hemikalije dolaze u životnu sredinu tj vodu. Tako Sladjo da je naš više takvog razmišljanja sad bi imala crvenu vodu u rijeka!