• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povlači se poznata čokolada sa hrvatskog tržišta, ovo je razlog

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj proizvod na tržište stavlja Müller trgovina

  • 0
Čokolada, čokoladni, čokoladna Foto: Pixabay

Čokolada nemačkog proizvođača Ritter sport povlači se sa hrvatskog tržišta jer na deklaraciji nije naznačeno da proizvod sadrži lešnike kao alergen saopštila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

U pitanju su čokoladne kocke "Sob" od 83 grama. Navedeni proizvod koji se povlači je oznake EAN: 4000417901200 / MAN: 2501364 navodi Večernji list.

- S obzirom da na proizvodu nije označen alergen lešnik, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osetljivih na isti dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja - objašnjava HAPIH.

Ovaj proizvod na tržište stavlja Müller trgovina, dok je proizvođač Alfred Ritter GmbH & Co. KG. O opozivu se oglasio i sam Müller.

- Molimo da proverite imate li navedeni proizvod te odmah prestanete sa upotrebom u slučaju poznatih alergijskih reakcija na lešnik! -stoji u saopštenju.

Ekipa Telegraf Biznisa kontaktirala je distributera Ritter sport-a za Srbiju, kako bismo proverili da li je i naša deklaracija sporna. Do objavljivanja ovog teksta nismo dobili informaciju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>