• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fed zadržao kamatne stope: I dalje "nepoverljiv" prema inflaciji

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Centralna banka Amerike će nastaviti da smanjuje posedovanje hartija od vrednosti američkog trezora, obveznica agencija i hartija od vrednosti obezbeđenih hipotekama, navodi se u izveštaju

  • 0
amerika, inflacija Foto: Shutterstock

Američka centralna banka (Fed) saopštila je da je zadržala kamatne stope u rasponu od 5,25 do 5,5 odsto. Federalni komitet za otvoreno tržište centralne banke navodi da će pažljivo proceniti pristigle podatke, izglede koji se razvijaju i ravnotežu rizika, ali ne očekuje da će "prikladno" smanjiti raspon kamatnih stopa, dok ne stekne veće poverenje u to da se inflacija kreće ka dva odsto.

Fed će nastaviti da smanjuje posedovanje hartija od vrednosti američkog trezora, obveznica agencija i hartija od vrednosti obezbeđenih hipotekama, navodi se u izveštaju, a u proceni odgovarajućeg stava monetarne politike, komitet će nastaviti da prati implikacije pristiglih informacija na ekonomske izglede.

Fed bi bio spreman da prilagodi stav monetarne politike na odgovarajući način ako se pojave rizici koji bi mogli da ometaju postizanje ciljeva, dodaje se. Procene komiteta će uzeti u obzir širok spektar informacija, uključujući tumačenja uslova na tržištu rada, inflatornih pritisaka i inflatornih očekivanja, kao i finansijska i međunarodna dešavanja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>