• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Top 4 letnje destinacije za ovu godinu, a sve su nam blizu: Nude vrhunska vina, tartufe i mega ugođaj

B. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slovenačka Istra se nalazi u jugozapadnom delu zemlje, uz Jadransko more, i udaljena je samo jedan sat vožnje od aerodroma Ljubljana

  • 0
Portorož Portorož / pixabay.com

Kada kažemo Istra, uglavnom pomislimo na Hrvatsku, međutim, slovenačka Istra koja je smeštena između Kraškog polja i Jadranskog mora, ima jednako bogatu, prelepu ponudu koju bi trebalo da otkrijete već ovog leta! U to ime, slovenačka Istra se, u okviru brenda „Love Istria“, Beogradu predstavila kao atraktivna destinacija i regija vrhunske gastronomije.

Prvog dana februara, u jednom prestoničkom hotelu, održana je konferencija za novinare na kojoj je promovisan brend „Love Istria“, a prezentaciji je prethodio vodeći turistički događaj u regionu, TU Sun&Sea Workshop, na kojem je četrdeset destinacija predstavilo letnju sezonu - kako kompanijama, tako i turističkim agencijama.

„Love Istria“ je, inače, brend pod kojim se promovišu četiri istarske destinacije: Portorož-Piran, Izola, Kopar i Ankaran.

love istria Foto: Jelena Dimitrijević

Sigurni smo da ste čuli za svaku od njih, ali kako bismo vam malo približili slovenački deo Istre, evo nekoliko ključnih detalja. Nalazi se u jugozapadnom delu ove prelepe zemlje, uz Jadransko more, i udaljena je samo jedan sat vožnje od aerodroma Ljubljana, i isto toliko od aerodroma u Trstu. Od aerodroma u Veneciji, dele je dva sata vožnje.

U slovenačkoj Istri, gradovi i znamenitosti predstavljaju jedinstvenu staru arhitekturu i priče vezane za pomorsku, ribarsku

i tradiciju proizvodnje soli. Iako su gradovi blizu, svaki od njih čuva svoj šarm, nudeći poseban doživljaj!

love istria Foto: Jelena Dimitrijević

Ne nedavno održanom događaju u Beogradu, prisutne medije, učesnike Workshop-a i druge goste je najpre ispred brenda „Love Istria“ pozdravila Polona Žigo, PR menadžer Turističke zajednice Portorož, koja je naglasila da, i pored toga što Slovenija obuhvata samo 46,6 kilometara jadranske obale, njena raznolika obala i brdovito i zeleno priobalje

predstavljaju regiju gde posetioci mogu imati uzbudljivija iskustva nego bilo gde drugde.

Primorska mesta ovog dela Slovenije povezana su sa lokacijama u istarskom zaleđu, naročito tokom leta, i nude nezaboravne znamenitosti i istinski lepotu Mediterana.

- Imamo gradove uz more i imamo, takođe, predivni zeleni krajolik. Naši produkti su sunce, more i so, ali i gastronomija, i nadam se da nas mnogi vole baš zbog toga - kaže Žigo.

Zaključak je da o slovenačkoj Istri može da se ispriča bezbroj priča, ali se u fokusu uvek nađu prirodne i kulturne znamenitosti i gastronomsko blago. Dakle, ukoliko vas put ove godine navede baš tamo - ne propustite da probate vrhunska lokalna vina, ali i masline i čuvene istarske tartufe.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>