• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najgori hotel u Britaniji u političkoj igri Torijevskog kandidata: Naglašava da će po svaku cenu doći do njega

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Konzervativni kandidat za gradonačelnika planira da kupi hotel koristeći svoja nova ovlašćenja gradonačelnika i javni novac

  • 0
Scarborough Grand hotel Foto: Shutterstock/clivewa

Kada su u pitanju primorska odmarališta na severu Engleske, malo ko se ne može porediti sa gradom Skarborou. Smešten u Severnom Jorkširu, Skarborou je najveće letovalište na obali Jorkšira. Sa prelepim peščanim plažama i mnoštvom primorskih atrakcija, Scarborough je dragulj severa a može da se pohvali i sa prelepim hotelom starim 157 godina koje je proglašen za najgori hotel u Velikoj Britaniji

Torijevski kandidat za gradonačelnika obećava da će Skarborou hotelu Grand vratiti staru slavu. U neobičnom predizbornom obećanju, Kin Dankan kaže da će iskoristiti javni novac za kupovinu hotela iz 1867, ako bude potrebno i na silu.

Izgrađen za bogate viktorijanske turiste kao najveći hotel u Evropi, legendarni Skarborou Grand smešten je visoko na obali mora još od 1867. godine, samo nekoliko metara iznad peščane plaže Saut Bej.

Mnoge meštane je bilo sramota da gledaju kako ova istorijska zgrada trpi tužni preokret sreće u poslednjih nekoliko decenija, postajući „sramota Skarboroa“.

Grandioznost „jorkširske rivijere“ je ostala u prošlosti, a kratki prolećni predah sredinom nedelje košta samo 37 funti po noći, dok najnovije recenzije opisuju hotel krajnje derogativnim izrazima.

Sada je konzervativni torijevski kandidat za gradonačelnika postavio sebi za cilj da obnovi nekadašnji simbol ovog grada, po svaku cenu.

Kin Dankan, kandidat konzervativaca za Jork i Severni Jorkšir, obećao je da će osigurati da hotel Grand ponovo bude veličanstven ako sledećeg meseca postane gradonačelnik tako što će otkupiti i renovirati objekat, koji je u vlasništvu Britanija hotela od 2004. godine.

U onome što bi moglo izgledati kao bizarno predizborno obećanje, 29-godišnji bivši novinar Daili Stara obećava da će iskoristiti svoja gradonačelnička ovlašćenja da potroši javni novac da nasilno preuzme Grand.

- Nekada simbol prestiža grada, Grand danas stoji visoko iznad obale mora kao sramota Skarboroa. To koči potencijal grada i šteti njegovim izgledima za budućnost. Ovo je situacija koja se ne može dozvoliti da se nastavi - rekao je.

- Spreman sam da preduzmem ovu smelu akciju. Kupiću hotel, koristeći nova ovlašćenja gradonačelnika i finansijska sredstva da izvučem hotel iz ruku kompanije Britanija. Priznajem da je ovo radikalan plan, ali rešavanje problema Granda je apsolutno neophodno za budućnost Skarboroua - dodao je.

Hotel se suočio sa dodatnim nivoom kontroverze 2021. godine kada je Ministarstvo unutrašnjih poslova počelo da ga koristi za smeštaj izbeglica koje beže od talibanskog režima u Avganistanu, što je potez koji nije bio popularan među lokalnim stanovništvom, preneo je Gardijan.

Međutim. hotel, koji je ugostio Vinstona Čerčila tokom partijske konferencije, i kralja Edvarda VIII, trenutno nije na prodaju. Iako se Dankan nada da će dogovoriti prodaju, rekao je da je spreman da pribegne obaveznim kupovinskim ovlašćenjima ako bude potrebno.

- Osiguraću da Grand još jednom bude veličanstven, obnoviti ga tako da bude zgrada na koju možemo da se ponosimo. Ovo će najaviti novu eru za ceo grad, vraćajući ponos, pokretajući širu regeneraciju i vraćajući Skarborou dane njegove stare slave- zaključio je.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>