• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatica zarađuje 1.800 evra u Nemačkoj za nepuno radno vreme: Sunarodnici je napali da je "slabo plaćena"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Gde je problem? Zarađujem li premalo ili je problem naš mentalitet?", pitala je ona

  • 3
pare, evri Foto: shutterstock.com

Hrvatica, koja živi i radi u Nemačkoj, požalila se na društvenim mrežama da pojedinci u njenoj rodnoj zemlji smatraju da je nedovoljno plaćena. U svojoj objavi navela je da radi 80 odsto radnog vremena za platu između 1.700 i 1.800 evra, što je bilo dovoljno da izazove buru na internetu.

Pojasnila je da je radila kao čistačica, ispomoć u kući, brinula o starijim osobama, a inače je u Nemačkoj od 2017. godine i nikada nije bila nezaposlena.

- Pojedinci u mojoj domovini misle da sam slabo plaćena jer u Nemačkoj morate imati platu od 2.500 evra šta god radili, budući da su svi poslovi dobro plaćeni. Mentalitet nam je grozan - napisala je ona, a prenosi Poslovni.hr.

Trenutno radi u sistemu nege i, kako kaže, ponovo je razgovarala o platama.

- Gde je problem? Zarađujem li premalo ili je problem naš mentalitet? - zapitala se.  Objava je u vrlo kratkom roku prikupila niz komentara.

U većini je navedeno kako se radi o dobroj zaradi budući da radi na nepuno radno vreme. Javilo se i par njenih sunarodnika koji su potvrdili da su se i oni susreli sa sličnim situacijama.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilić Bojan

    24. februar 2024 | 11:42

    Mediji pokušavaju da sve sa "zapada" prikazu kao najnaj.....sa tim parama prezivljavaš a u tudjoj si zemlji gde ti zivot prodje kso godina....🙂

  • Blue

    24. februar 2024 | 17:57

    Nema dosadnije price od ove sa tim ko koliko zaradjuje.Kad biram posao najbitnije mi je radno vreme,slobodni dani. Nema sanse da radim vise od 8 h dnevno 5 dana u nedelji.Sve preko toga je robija.neznaci mi nista da li mi je plata 80ili 100000. Mozda nekome da meni ne.Imam jos pasivnih primanja i sve sto mi treba je slobodno vreme sto je najveci luksuz. Novac bez toga ne vredi nista

  • Shandor

    26. februar 2024 | 14:07

    Zenska plata u Nemackoj za 6 sati max 1200€. 1700-1800€ je bruto. Nije malo, to je to. To sto neko ima vece plate to nisu nekvalifikovani i sljakeri sa srednjom skolom. Sad nekome je to malo, ali je realnost u 75% slucajeva. Bilo nekad 3500 maraka, sad je isto to samo u eurima, a zenske plate su se cak i povecale u odnosu na marke od pre 35 god

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>