• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Posao programera više ne 'pije vodu'": Američki milijarder otkrio kakva zanimanja postaju prioritet

Vreme čitanja: oko 1 min.

Budućnost ljudskog rada, dodao je, leži u stručnosti i prepoznavanju i rešavanju izazova u proizvodnji, poljoprivredi, građevinarstvu, obrazovanju...

  • 1
Različita zanimanja profesije radnici Foto-ilustracija: Shutterstock

Nvidijin osnivač i izvršni direktor, multimilijarder Jensen Huang, jedan od najbogatijih ljudi na svetu s neto vrednošću od gotovo milijardu američkih dolara, pozvan je da iskomentariše kakvu budućnost njegava kompanija može da ponudi, piše Vulcan Post. On je bio jedan od glavnih gostiju na Svetskom vladinom skupu u Dubaiju koji se održao pre nekoliko dana gde je govorio o budućnosti sveta u novoj AI stvarnosti odnosno o uticaju  koji će veštačka inteligencija imati u budućnosti na karijere.

Jensen smatra kako karijere zasnovana na programiranju, i računarskom znanju više "ne piju vodu", već je potrebno da se pažnja sada usmeri ka hemiji, biologiji i slično.

- Naš posao je stvoriti takvu računarsku tehnologiju da niko više neće trebati programera, to jest, da programski jezik postane ljudski. Svako na svetu je danas programer. To je čudo veštačke inteligencije - rekao je Huang na World Government Summitu u Dubaiju.

Budućnost ljudskog rada, dodao je, leži u stručnosti i prepoznavanju i rešavanju izazova u proizvodnji, poljoprivredi, građevinarstvu, obrazovanju, korištenjem autonomne inteligenentne tehnolgije bez potrebe da trošimo mesece ili godine na razvoj potrebnog softvera.

Dakle, mnogo je smislenije specijalizirati se za određenu industriju ili profesiju kako biste razumeli probleme ili moguće načine budućeg poboljšanja da biste potom znali što tražiti od AI-ja, smatra Huang.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>