• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počela gradnja Međunarodnog pristaništa u Donjem Milanovcu: Očekuje se veći broj domaćih i stranih turista

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Investicija u koju država ulaze oko 500 miliona dinara, svrstava se u jednu od najvrednijih u ovom delu Dunavske regije ali i samoj Opštini Majdanapek

  • 0
Donji Mianovac novo međunarodno pristanište Foto: Milica Ristić

Nakon potpisanog ugovora između lokalne samouprave Majdanpek i Ministarstva za turizam o finansiranju izgradnje novog Međunarodnog pristaništa u Donjem Milanovcu, čija je vrednost 3,5 miliona evra, krenuli su radovi, koji bi do juna meseca ove godine trebalo da budu završeni.

Reč je o vrlo značajnom projektu Vlade Republike Srbije od koga će benefite imati ne samo lokalno stanovništvo i Opština Majdanpek, već i turisti koji se od ove sezone očekuju u još većem broju.

Investicija u koju država ulaze oko 500 miliona dinara, svrstava se u jednu od najvrednijih u ovom delu Dunavske regije ali i samoj Opštini Majdanapek.

"Staro pristanište će biti uklonjeno, radi se prvi ponton, postavlju se šipovi i to će biti završeno do kraja marta, nakon čega se kreće sa drugim pontonom i kompletni radovi na Pristaništu bi trebalo biti završeno prema predviđenom planu, do kraja juna meseca. Koliko se radi o značajnoj investiciji i predsednik Vučić je pre mesec dana prilikom predstavljanja velikog projekta "Skok u budućnost, Srbija 2027. godine", pomenuo izgradnju Pristaništa u Donjem Milanovcu. Njime očekujemo veći broj pristalih kruzera, uslove stvaramo sada i nadamo se da će u narednim godinama Milanovac posetiti još veći broj turista nego što je to slučaj bio do sada. Naša nadanja su da će cifa ići i do 100 hiljada gostiju kako stranaca tako i domaćih posetilaca", optimistično najavljuje predsednik Opštine Majdanpek, Dragan Popović.

(Telegraf.rs/Milica Ristić)

Video: Čamagić: Gradi se osam novih vrtića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>