Edin Đerlek za Telegraf: Ulažem svu svoju energiju u stvaranje jednakih šansi za razvoj svih područja

U intervjuu za Telegraf Biznis razgovarali smo sa ministrom o dosada postignutim rezultatima, projektima koji su se dobro pokazali u praksi i planovima za dalji razvoj

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Слађана Точиловац Шаљић
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    04. mart 2024 | 17:10

    Лепо. Земље Југоисточне Европе јесу и добри примери равномерног регионалног развоја али и ефикасне управе. Запамтите, није толико битно рашчлањивање или децентрализација, колико је битна ефикасност. Јер држава не може да буде састављена као пазл од издвојених регионалних острва. Најбоља пракса је мултисекторски рад. Дакле , више министарстава на пројектима који се тичу истог или сличног циља. Због стварања конкурентности за привлачење инвестиција и бржег дотока финансијских средстава. Ја сам више за стварање мини асоцијација на нивоу министарстава. Рецимо, Министарство за бригу о селу са Министарством за регионални развој са Министарством за животну средину по одређеним тачкама које се тичу заједничких пројеката и циљева. И тако у осталим категоријама. Локалне самоуправе су контролни пункт који представља окосницу израде планова, имплементације закона и реализацију пројеката. На овај начин се неће губити време. А време је новац. А грађани, свако човек и породица ће добити јасну перспективу. Јасан план будућег развоја њиховог завичаја. И бољи животни стандард који је базиран и на примањима и доступности свих врста инфраструктуре. Од путне, железничке, здравствене, образовне, културне до дигиталне. И треба се повезивати са регионом. Ја волим како функционише Дунавска иницијатива. Једна река повезала је готово целу Европу. И то је пример једне органске везе коју нам природни ресурси пружају. Као што је природно да се због трговине и туризма повежемо са луком Пиреј и Бар.