• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snaga pojedinca u promovisanju održivih koncepata

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kopaonik biznis forum

  • 1
NLB Komercijalna banka Foto: Promo/ LUCKY 31;

-Iako nam se može činiti da naš individualni doprinos nije značajan u globalnom kontekstu, istina je da svaki pojedinac ima mogućnost da ostvari promene upravo na ovom, mikro nivou. Naši svakodnevni postupci, izbori i stavovi imaju uticaj na ljude oko nas, a time i na društvo u celini - zaključio je Dejan Janjatović na panelu "Walk the talk: Značaj aktivizma u promovisanju ESG koncepta" održanom na 31. Kopaonik biznis foruma.

Ovogodišnji panel u organizaciji NLB Komercijalne banke i Saveza ekonomista Srbije kojim je moderirao Dejan Janjatović, zamenik predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke, okupio je istaknute ličnosti iz različitih sfera društvenog života koje preduzimaju korake ka promociji održivosti i društvene odgovornosti. Među učesnicima bili su Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala; glumica Hristina Popović; Galeb Nikačević, autor i voditelj podkasta "Agelast" i Nenad Krstić, bivši košarkaš i sada vlasnik destilerije Krstić.

Slobodan Bubnjević, naučni novinar, otvorio je ovaj nesvakidašnji panel prezentacijom uvodeći sve prisutne u svet ESG-a, postavljajući ključno pitanje: "Šta bi bilo kada bismo svi odustali od odgovornosti?".

-Život po principima održivosti postaje sve važniji dok se suočavamo sa izazovima velikih klimatskih, socijalnih i ekonomskih promena. Aktivizam igra ključnu ulogu u oblikovanju svesti o održivosti i postavljanju temelja za društveno odgovorno ponašanje, bilo da potiče od javnih ličnosti, korporacija, institucija ili pojedinaca. U tom kontekstu, javne ličnosti mogu da odigraju ključnu ulogu, jer njihov uticaj i vidljivost služe kao snažan katalizator za promociju principa održivosti i podsticanje šire javnosti na akciju - istakao je Dejan Janjatović, zamenik predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

Dejan Janjatovic, zamenik predsednika Izvrsnog odbora NLB Komercijalne banke Foto: Promo/ LUCKY 31;

NLB Komercijalna banka i ove godine kao generalni sponzor Kopaonik biznis foruma nastavlja tradiciju snažne podrške najznačajnijem poslovnom događaju u Srbiji i regionu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    7. mart 2024 | 09:51

    Ovima bi trebalo neko da javi da je taj ESG koncept napustio i Blackrock koji je to sve i pokrenuo zajedno sa WEF-om.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>