• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Besplatan benzin! Ažuriranje softvera napravilo grešku koja je pumpu koštala desetine hiljada dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnici i zaposleni na pumpi skoro godinu dana nisu bili svesni problema

  • 1
Benzin, dizel, gorivo, sipanje goriva, pumpa Foto: Shutterstock

Benzinska pumpa u američkoj državi Nebraski ažurirala se svoj softver u novembru 2022. godine. Ono što vlasnici i zaposleni nisu znali jeste da kada se dva puta zaredom provuče njihova kartica vernosti, pumpa za benzin prelazi u demo režim rada i sipa gorivo bez naplate.

Ovu grešku u sistemu slučajno je otkrila jedna žena iz Linkolna u Nebraski. U periodu od gotovo godinu dana ona je sipala gorivo 510 puta i oštetila benzisku pumpu za 7000 galona (26,497  litara) benzina i nešto više od 27 hiljada dolara,

Ona je često sipala gorivo i po više puta dnevno a koristila je svoju karticu da sipa gorivo i drugim vozačima kojima je potom to gorivo naplaćivala sa popustom.

Budući da kartica vernosti nije ispravno korišćena, nije skupljala nagradne bodove a benziska pumpa je kontaktirala je policiju kada je uvidela da se računi ne slažu.

Nakon sprovedene istrage, policija je identifikovala uzrok neslaganja računa. Gospođu uz Linkolna su pronašli preko kartice vernosti a na kamerama benzinske pumpe potvrdili su njen identitet i videli je kako često i ponekad više puta dnevno sipa gorivo.

Žena je 6. marta uhapšena i optužena  za krađu, prenosi Jahu Njuz.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • markoBG

    13. mart 2024 | 15:54

    zasto je ona optuzena za kradju,nije njena greska i njen software

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>