• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njujork Tajms: Saudijska Arabija želi da osnuje fond od 40 milijardi dolara za razvoj veštačke inteligencije

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saudijska Arabija nastoji da diverzifikuje svoje prihode od nafte, što je ključni element inicijative "Vizija 2030" saudijskog prestolonaslednika Muhameda bin Salmana

  • 0
Veštačka inteligencija, Ai Foto: Shutterstock

Saudijska Arabija želi da osnuje fond od 40 milijardi dolara za razvoj veštačke inteligencije (AI) i pregovara o ovoj investiciji sa potencijalnim partnerima.

Ovu informaciju je prvi doneo Njujork tajms (NYT), a kasnije potvrdio CNBC koji je dodao da Rijad pregovara sa američkom kompanijom za rizični kapital Andrisen Horovic.

Dva anonimna izvora su potvrdili za CNBC da se o saradnji pregovara već nekoliko meseci, ali takođe istakla da razgovori još nisu okončani.

Saudijska Arabija nastoji da diverzifikuje svoje prihode od nafte, što je ključni element inicijative "Vizija 2030" saudijskog prestolonaslednika Muhameda bin Salmana.

Prestolonaslednik je već uložio milijarde dolara u zajednička ulaganja sa velikim međunarodnim kompanijama kao što su Uber, Banka Amerike ili Blekstoun.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>