• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Wiener Städtische osiguranje dobitnik priznanja "Dobročinitelj"

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kompanija Wiener Städtische osiguranje je dobila priznanje "Dobročinitelj" od udruženja Moja Srbija, za društveno odgovorne aktivnosti sprovedene tokom prethodne tri godine

  • 0
Wiener Foto: Promo

Inicirajući sopstvene programe ili u partnerstvu sa organizacijama i zajednicom, kompanija je sprovodila uspešne humanitarne, ekološke i edukativne akcije, a značajan doprinos dala je u oblasti kulture i umetnosti.

Osim finansijske podrške u realizaciji brojnih projekata, kao posebno značajan ocenjen je program korporativnog volontiranja Lanac dobrote, koji od 2011. godine sprovode zaposleni Wiener Städtische osiguranja, posvećujući jedan dan u godini volonterskim akcijama.

Akcije koje Wiener volonteri pokreću posvećene su socijalno osetljivim grupama ali i najširoj zajednici jer doprinose podizanju svesti o važnim temama kao što su socijalna inkluzija, zaštita životne sredine i održivi rast. Starajući se o dobrobiti zajednice u kojoj žive i rade, iskusili su radost davanja mladima iz beogradskog i novosadskog Svratišta, kao i korisnicima narodne kuhinje u Slancima i udruženja Belhospice i Čep za hendikep.

Za svoje prošlogodišnje učešće u renoviranju prostorija doma Jefimija iz Kruševca, Udruženja paraplegičara Raškog okruga i Udruženja slepih i slabovidih nagrađeni su osmesima i nezaboravnim prijateljstvima. Aplauze su dobili od đaka kragujevačke osnovne škole Jovan Popović zbog vrednog poklona - učionice na otvorenom, a dečija radost pratila je Wiener volontere dok su uređivali dvorište i prostorije škola u Valjevskoj Kamenici, Kragujevcu, Vranjskoj Banji i Nišu, kako bi boravak dece u njima učinili prijatnijim i radno stimulativnijim.

Kilometri pešačkih staza i vidikovaci na Vršačkim planinama, Povlenu, Kablarskoj klisuri, Avali, Rudniku i Rajcu, trasirani su i očešćeni nakon što su naši zaposleni zasukali rukave i prionuli na posao - s ponosom ističu u ovoj kompaniji, naglašavajući da im je važno da podstiču zdrave životne navike i odgovoran odnos prema prirodi i njenim ograničenim resursima.

-Posvećenost zajednici u kojoj poslujemo jedna je od ključnih vrednosti naše kompanije. Posebno smo ponosni što je naša podrška značajnim humanitarnim i drugim projektima praćena i ličnim angažovanjem zaposlenih kroz naš projekat korporativnog volontiranja Lanac dobrote. Ovaj program godinama nas podstiče da podižemo nivo našeg korporativnog i ličnog aktivizma oko značajnih društvenih tema i pomažemo pojedincima i grupama iz našeg neposrednog okruženja - istakla je Svetlana Smiljanić, članica Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja, prilikom dodele priznanja.

Ona je dodala da će priznanje dodatno motivisati zaposlene da nastave da neguju dobro činjenje i nižu karike Lanca dobrote, naglašavajući da je u proteklih trinaest godina, koliko program postoji, svaki zaposleni učinio dobro delo u svom okruženju i da je u poslednje tri godine 1.400 volontera sprovelo preko 70 akcija.

Zbog sveobuhvatnog pristupa društvenoj odgovornosti, Wiener Städtische osiguranje i njegovi zaposleni zaslužni su dobitnik priznanja "Dobročinitelj" za 2024. godinu, čiji je cilj upravo prepoznavanje organizacija i pojedinaca u Srbiji koje ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, čuvaju životnu sredinu, ali i pomažu građanima kojima je pomoć neophodna.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>