• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uzmete, izađete, a posle vas prate: Otkriveno šta je iza Amazonove tehnike "napusti prodavnicu bez plaćanja"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amazon je odlučio da ukine tehnologiju "Just Valk Out" iz svojih Amazon Fresh prodavnica

  • 0
Amazon Foto: Tnajug/AP

Amazonova tehnologija "Just Valk Out" u prodavnicama Amazon Fresh, kako se navodi, oslanjala se na ručni ljudski rad. Kompanija je 2018. godine uvela sistem pomoću kojeg bi ljudi ušli u prodavnicu, uzeli ono što su želeli da kupe i izašli bez odjave jer bi nakon toga dobijali račune.

Amazon je rekao da će tehnologija "Just Valk Out" sada biti zamenjena pametnim kolicima koja će omogućiti kupcima da preskoče red za odjavu. Kako se navodi, iako je Amazon tvrdio da je koristio mnoštvo kamera i senzora oko prodavnice da prati šta su kupci zgrabili, kompanija je koristila stotine indijskih radnika da prate kupce umesto da se u potpunosti oslanjaju na veštačku inteligenciju i tehnologiju.

Naime, kompanija je koristila udaljene blagajne sa sedištem u Indiji da bi proverila šta kupci kupuju i sa čime izlaze iz prodavnica, među kojima je bilo više od 1.000 radnika u Indiji, navodi The Information, pošto je rad blagajnika prepušten Indiji.

Amazon je odlučio da ukine tehnologiju "Just Valk Out" iz svojih Amazon Fresh prodavnica. U izveštaju se tvrdi da su spoljnim radnicima u Indiji bili potrebni sati da sastave podatke koje su pratili, a koji su zatim korišćeni za generisanje računa koje će kupci dobiti mnogo kasnije, prenosi HindustanTimes.

Poznata kompoanija je navela da će tehnologija Just Valk Out sada biti zamenjena pametnim kolicima koja će omogućiti kupcima da preskoče red za plaćanje. Kupci će takođe videti svoju potrošnju u realnom vremenu. Portparol Amazona Karli Golden istakla je da je do kompanije došlo da kupaca koji vole da preskaču red za odjavu, takođe žele da vide svoje račune i ušteđevinu. Pametna kolica će kupcima pružiti ove pogodnosti, kao i pogodnost preskakanja reda za odjavu, rekao je portparol.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>