• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbin dogovorio veću platu, pa se poslodavac pravio "lud" kad mu je legao manji iznos: Sramote se za 60 evra?

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je pojasnio muškarac, reč je o razlici od 60 evra, odnosno 7.000 dinara

  • 1
Dinari, novac, plata, pare, novčanik Foto: A. Nalbantjan

"Poslodavac se preračunao pa želi da mi umanji platu. Šta uraditi?", glasio je naslov statusa na društvenim mrežama koji nam je privukao pažnju. Naime, kako je ispričao jedan muškarac, pre skoro mesec dana je potpisao aneks ugovora u kom mu se plata povećava za dogovorenu sumu, ali se naposletku ispostavilo da je ,,došlo do loše komunikacije između HR-a i direktora".

"Pre skoro mesec dana sam potpisao aneks ugovor gde mi se plata povećala za dogovorenu cifru nakon što sam rekao da sam dobio bolju ponudu u novoj firmi. Sve je prošlo kako treba, sve dok mi danas HR nije došao sa pričom kako je došlo do loše komunikacije izmedju nje i direktora, i kako je direktor mislio da u dogovorenoj sumi uđe i regres, prevoz, topli obrok dok je HR shvatio neto dogovorena suma + neoporezivi deo. Sad su mi dali novi ugovor gde su umanjili neto deo", stoji u statusu muškarca.

Mnogi su mu ukazali da kompanija nije ispala fer i da bi trebalo da se javi firmi u koju je razmatrao da pređe.

"Pozoves tu drugu firmu i pitaš da li ipak možeš da pređeš", "Ovo nije nešto što se desi "slučajno" nego verovatno hoće da uštede jer misle da sada nemaš drugu opciju", "Nažalost moraćeš da budeš bezobrazan, i ti si ipak na gubitku jer ti je propalo zaposlenje u drugoj firmi".

Inače, kako je pojasnio muškarac reč je o razlici od 60 evra, odnosno 7.000 dinara.

"Pa ti si lud, to je tako minorno", poručio mu je drugi muškarac u komentaru, dok je drugi poručio da je jedini problem "kompanija koja se sramoti za 60 evra".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža

    4. april 2024 | 14:59

    Kad dobiješ ponudu od druge firme znači da si već zainteresovan da pređeš (aplicirao si) i jednostavno završavaš svaku priču sa trenutnim poslodavcem, baš zbog ovakvih mogućnosti. A te priče - ostani, povećaćemo ti platu, dobićeš i druge benefite... mačku o rep. Ko u to veruje i treba ovako nešto da mu se dešava. Em si zatvorio vrata firmi gde si mogao da pređeš (hoću, neću, toplo, hladno) em ovde vide da mogu sa tobom šta hoće. A ti se sada žali. Kome? Samom sebi jer si ispao naivan.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>