• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sajam nautike, lova i ribolova: Plovila za svačiji džep - od 2.000 do milion evra, na liznig i kredit

T. U.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Učešće na sajmu obezbedilo je više od 100 direktnih i indirektnih izlagača iz pet zemalja, koji imaju i ekskluzivan i inovativan izložbeni sadržaj

  • 0
Međunarodni sajam nautike lova i ribolova Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ponuda 44. Međunarodnog sajma nautike, lova i ribolova i ove godine oduševljava posetioce ne samo iz Srbije već i šire, a koji nakon dužeg vremena mogu da vide i jedan izuzetan, veliki brod koji ne može da uđe u sajamsku halu, vredan skoro milion evra.

Kompanija Goga Yac hting Club koja već 27 godina na sajam dovodi vodeće svetske nautičke brendove iz Italije i SAD, kako njen čelni čovek Goran Vasić kaže za Tanjug, posetiocima za 18 novih plovila nudi akciju od skoro 15 odsto.

"Najveća stvar koju smo pripremili, posle dužeg vremena, jeste da smo doterali veliki brod koji ne može da uđe u sajamsku halu, vredan skoro milion evra", rekao je Vasić i naglasio da je ponuda posebna jer tržište traži sve bolju i bolju ponudu.

Međunarodni sajam nautike lova i ribolova Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Kaže da se najviše traže fime Kranki, Princes jahrte i manji gliseri Monterej posebno za reku.

"Prijatno smo iznenađeni odzivom i najavama klijenata. Radnim danima na sajam dolaze ozbiljni kupci koji žele da kupce veće brodove", kaže čelnik kompanije koja nudi i najnoviji model čija je cena 9,8 miliona sa dodatnom opremom 12 miliona.

U ponudi su plovila od 50.000 evra, rekao je on i dodao da samo za taj novac možete kupiti nešto sper luksuzno i super kvalitetno.

Posetilac koji živi u SAD kaže da na sajam dolazi svake godine i da je svake godine sve bolji i bolji.

"Ponuda je izuzetno velika, za svakoga po nešto, nije vezano samo za ekskluzivne i skupe čamce, jahte i glisere, ima i za normalne uslove korišćenja", rekao je taj posetilac i ocenio da beogradski sajam nautike postaje značajan i za celu Evropu.

Mladi Italijan menadžer prodaje u kompaniji Kranki, kaže da je srećan što je ponovo u Beogradu, da je kompanija ponosna što je deo i ovog 44. Međunarodnog sajma nautike i što mogu da predstave mnoge modele.

Kao prestižna kompanija učestvuju na sajmovima širom Evrope, SAD, Bliskom istoku, ali nam je Beograd izuzetno značajan, kazao je on i dodao da žele i narednih deset godina da budu prisutni na sajmu u Beogradu.

Međunarodni sajam nautike lova i ribolova Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Stariji Beograđanin takođe izražava zadovoljstvo ponudom i organizacijom. Još jedan redovan posetilac kaže da u ponudi Sajma ima dosta jahti i čamaca.

"Danas je prvi dan sajma, očekujemo više posetilaca, na prvi pogled mislim da su cene visoke", rekao je taj posetilac sajma koji želi prvo da pogleda ponudu a zatim da razmisli o kupovini.

Predstavnik ATV i Nautika koja zastupa Si rej, Žano i CTC, kaže da se jahte i gliseri mogu kupiti na lizing i rate. Za brod 210 spx rata je 1.140 evra sa učešćem od 34 odsto, na 48 meseci.

Prema njegovim rečima, najpopulariji u njihovoj ponudi je 320 Sandenser čija je cena 336.000 evra sa PDV-om, što uključuje celu dodatnu opremu, tendu, tikovinu ... i dva motora 6.2 od 300 konja.

Među posetiocima bila je i žena koja kaže da se interesuje za nautiku i ima malu barku u Herceg Novom. Kaže da se nada da će na sajmu naći malo ozbiljniji model, nešto čime će unaprediti uživanje na moru i vožnju do Rosa.

Učešće na sajmu obezbedilo je više od 100 direktnih i indirektnih izlagača iz pet zemalja, koji imaju i ekskluzivan i inovativan izložbeni sadržaj.

Ovu specijalizovanu regionalnu manifestaciju namenjenu ljubiteljima i korisnicima svih vrsta plovila, sportova na vodi i ronjenja, opreme za lov i ribolov, kao i nautičke, kamp i outdoor opreme, otvorio je ministar privrede Slobodan Cvetković.

Sajam će trajati do 8. aprila.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>