• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

LMVH primirio "nervozne" investitore: Prodaja u prvom kvartalu porasla na 20,69 milijardi evra

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tržišno okruženje bilo je posebno izazovno u Kini

  • 0
Od 4. jula polako se sve otvara u Velikoj Britaniji Foto: Tanjug/AP

Akcije LVMH-a (LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton) porasle su u sredu, nakon što su podaci o prodaji u prvom kvartalu najveće svetske luksuzne grupe ponudili element uveravanja investitorima zabrinutim za izglede industrije, posebno u Kini.

Akcije su porasle za oko 2% u ranoj sesiji trgovanja.

Iz konglomerata su u utorak izvestili da je prodaja za kvartal koji se završava u martu porasla za 3% na organskoj osnovi na 20,69 milijardi evra, što odgovara očekivanjima analitičara.

- Tržišno okruženje je izazovno, posebno u Kini, i LVMH je bio u mogućnosti da ga upravlja u skladu sa očekivanjima - rekao je Mario Orteli, iz luksuzne savetodavne firme Ortelli & Co, a prenosi Rojters.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom posete Parizu ovog meseca izrazio nadu da će luksuzni brend Luj Viton doći u Srbiju do 2026. godine, a o tome je u kolumni Ažurno za Ubrzanje.rs pričao i Bojan Stanić iz Privredne komore Srbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>