• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko je ovde u pravu? Mask tuži kompaniju iz Indije zbog povrede žiga, ovo je njihov odgovor

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tesla u Americi, Tesla Power u Indiji

  • 0
Tesla Foto: Shutterstock/rafapress

Tesla, Inc, čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je tužbu u Indiji protiv indijske kompanije za proizvodnju baterija pod nazivom Tesla Power zbog navodne povrede žiga.

Maskova kompanija Tesla, Inc. poslala je pismo o prekidu i odustajanju kompaniji Tesla Power India sa sedištem u Gurgaonu, koja takođe ima globalnu kancelariju u Delaveru kao Tesla Power USA, pre dve godine, ali je rekla da kompanija nastavlja da koristi svoje ime u saslušanje u Višem sudu u Delhiju ove nedelje. Tesla, Inc. je takođe osnovana u Delaveru.

Tesla Power India je na saslušanju tvrdila da proizvodi „olovne baterije“, a ne baterije za električna vozila i da nema aspiracije da se upusti u industriju električnih vozila prenosi Fox Business.

Misija kompanije Tesla Power je da „bude brend broj jedan u industriji skladištenja energije u Indiji i merilo za najbolje prakse u kulturi do 2025. godine kroz inovacije, sa fokusom na kvalitetne održive proizvode i pristupačna rešenja, čime se povećava vrednost naših ljudi, naših zainteresovanih strana, naši partneri u mreži usluga i zajednica“, navodi se na veb stranici.

Kompanija je rekla Rojtersu da je u Indiji mnogo duže od Maskove Tesle.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>