• 7

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prevarant hara Beogradom! Kaže da je Makedonac i traži pomoć, pa na neverovatnu foru uzme čak 100 evra

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ljude vara na više lokacija u gradu, a poslednju prevaru je pokušao u Knez Mihailovoj za vikend

  • 7
Knez Mihailova, senka muškarca i 100 evra Foto-kolaž: Nikola Tomić, Pixabay, Shutterstock

Jedan Beograđanin upozorio je sugrađane na mogućeg prevaranta koji vreba gradskim ulicama. Kako je ispričao, za vikend ga je u Knez Mihailovoj ulici zaustavio mladić zbog kog je ostao bez 12.000 dinara. Evo o čemu se tačno radi.

Kako priča, čovek se predstavio kao Makedonac koji živi u Napoliju i nije mogao da podigne račun sa bankomata pa je zamolio ovog Beograđanina da to učini umesto njega. Zauzvrat mu je rekao da će mu uplatiti novac na račun.

- Složio priču baš, ja kao najveći glupan poverovao. Kao poslao pare, međutim bio je vikend, ništa ne stiže, ja mu podigao 100 evra - priča Beograđanin i dodaje da mu je čak dao i broj telefona, za slučaj da mu zatreba pomoć za još nešto.

Što je naposletku ovog Beograđanina dovelo u još veći problem. Navodno, muškarac mu se javio i poručio da mu je slučajno ulatio 39.000 dinara umesto 13.000 dinara.

- Već sam počeo da sklapam kockice i da kontam kolko sam naivan i glup i danas sam pozvao policiju. Rekli su mi da odem u stanicu da ga prijavim, to je meni 10 minuta a mogu da ga sklone sa ulice. Zanima me da li da se mešam sad u to, da li ću morati da se razvlačim po sudu i slično. Hvala unapred, eto neko će se malo smejati na moju glupost - poručio je mladić na jednoj društvenoj mreži.

Varao ljude više puta?

Sudeći po komentarima, pomenuti čovek je pre dva meseca pokušao istu prevaru samo na drugoj lokaciji.

- Meni je prišao pre nekih dva meseca kod Hemijskog fakulteta i prosuo mi sličnu priču. Iskulirao sam ga u fazonu "može ako mi legnu pare u roku od minut pošto žurim" i samo produžio dalje. Lako može da se prepozna jer priča na makedonskom i ima tetovaže na rukama (to sam zapazio) - napisao je jedan korisnik a drugi se nadovezao:

- Pre možda šest meseci sam mu podigao 2.000 dinara za autobusku kartu do Skoplja, doduše nisam ni tražio ni očekucao da će vratiti. Niži proćelavi momak u četrdesetim? 

Sva trojica, koja su se našla na meti prevaranta, usaglasila su se da je po izgledu reč o istom čoveku.

Beograđanin je odlučio da ga prijavi policiji i sada se očekuje epilog.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko

    22. maj 2024 | 14:48

    Ovja decko je toliko dobra dusa da bi pomogao i onom jadnom Nigerijskom princu koji preko mejla pokusava da skupi pare.

  • Mile

    22. maj 2024 | 15:09

    Kakvu li taj priču ima kad neko nasledne na ovo?!

  • Maja

    22. maj 2024 | 13:25

    Dala bi mu mozda 200din...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>