• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radnički sindikat "Puteva": Hvala Vesiću i Malom - deo zahteva ispunjen, sutra bez štrajka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dogovorena je isplata prekovremenog rada, a poslodavac je u obavezi da pronađe model za isplatu

  • 0
naplatne stanice Aleksinac / Foto: Putevi Srbije

Predstavnici reprezentativnog sindikata u javnom preduzeću "Putevi Srbije" - Radničkog sindikata danas su na sasatnku sa ministom finansija Sinišom Malim i ministarkom privrede Adrijana Mesarović dogovorili ispunjenje dela njihovih zahteva, nakon čega su odustali od jednočasnovnog štrajka najavljenog za nedelju.

Radnički sindikat zahvaljuje prvom potpredsedniku Vlade i ministru finansija Siniši Malom, ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću i ministarki privrede Adrijani Mesarević, kao i v.d. generalnom direktoru Zoranu Drobnjaku, koji su imali razumevanja i pomogli da se dođe do ispunjenja dela zahteva.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da se svima zaposlenima u JP "Putevi Srbije"u sektoru za naplatu putarine koji imaju koeficijent 2.0 i ispod 2.0, koeficijent uvećava za 15 odsto, kao i da im se svake godine isplaćuje jednokratna solidarna pomoć u iznosu od 50.000 dinara.

Takodje, dogovorena je isplata prekovremenog rada, a poslodavac je u obavezi da pronađe model za isplatu.

S brzirom da je postignut dogovor, sindikat obaveštava zaposlene da se odustaje od najavljenog štrajka, koji je zakazan za nedelju 26. maj, a u narednim nedeljama pregovaraće se oko potpisivanja novog Kolektivnog ugovora kojim će se rešavati većina otvorenih pitanja.

"Nastavljamo dalju borbu do ispunjenja svih zahteva kako bismo opravdali i dokazali da je naš Radnički sindikat jedna jaka institucija koja će uvek stajati uz radnike", navodi se u saopštenju ovog sindikata.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>