• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Starim licima najave medicinsku pomoć, pa ih po dolasku opljačkaju: Policija apeluje na građane da vode računa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija savetuje da u slučaju nenajavljenih poseta nepoznatih osoba, niko ne otvara vrata

  • 0
Muškarac u krevetu, bolnica, žena lisice hapšenje Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Shutterstock

Zagrebačka policija traga za nepoznatim prevarantima koji su, glumeći da pružaju medicinske usluge, ukrali nekoliko stotina hiljada evra iz stana starijeg para u Novom Zagrebu.

U policiji kažu da su im 2. juna 83-godišnji muškarac i žena od 79 godina prijavili da su ih u periodu od 16. do 28. maja opljačkale dve nepoznate žene koje su se predstavile kao službenice koje pružaju medicinske usluge.

Nakon što su ih pustili u stan, iskoristili su njihovu nepažnju i ukrali novac, a materijalna šteta iznosi nekoliko stotina hiljada evra. Zagrebačka policija stoga upozorava građane da budu oprezni sa "nepoznatim gostima", pa čak i sa onima koji unapred zovu da "najave" dolazak, prenosi Slobodna Dalmacija.

Policija savetuje da u slučaju nenajavljenih poseta nepoznatih osoba, niko ne otvara vrata dok ne proveri ko je i šta žele.

- Ne nasedajte na trikove poput raznih ponuda i rasprodaja. Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata čak ni sumnjivim službenim licima, dok vam ne pokažu službeni dokument institucije koju predstavljaju - kažu u policiji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>