• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajatović: Načinjeni prvi koraci na izgradnji gasovoda Beograd - Banjaluka

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodik je izjavio danas da je početak radova na distributivnom gasovodu Pale - Jahorina deo kontinuirane borbe

  • 0
Gasovod Severni tok 2 Baltičko more Foto: STEFAN SAUER / AFP / Profimedia

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio da su otvaranjem radova na distributivnom gasovodu Pale - Jahorina načinjeni prvi koraci na izgradnji gasovoda Beograd -Banjaluka, projekta kojem može da se priključi i Federacija BiH ukoliko odluči.

Bajatović je nakon sastanka sa rukovodstvom "Sarajevo-gasa" iz Istočnog Sarajeva u sredu, kojem je prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, rekao novinarima da je susret rezultat odluka donetih na nedavno održanom Svesrpskom saboru u Beogradu, na kojem je dogovoreno da se neki projekti reaktiviraju, a neki novi pokrenu, prenela je SRNA.

On je podsetio da je "Srbijagas" vlasnik udela u "Gas prometu" iz Pala i vlasnik "Bijeljina gasa", navodeći da će uskoro gledati da dovrše sve što su tamo radili.

Dodao je da je "Srbijagas" nosilac poslova projekta izgradnje gasovoda Beograd-Banjaluka koji će realizovati sa "Sarajevo-gasom", s čijim generalnim direktorom Nedeljkom Elekom je danas bilo razgovora o tome.

- To je u stvari jedna potreba za gasom kao delom energetskog miksa u Republici Srpskoj, pa ako preovlada ekonomija, a ne politički sukobi, onda bi to trebalo da bude ponuda i za energetsku bezbednost u smislu snabdevanja gasom i za FBiH - naglasio je Bajatović.

Dodik je izjavio danas da je početak radova na distributivnom gasovodu Pale - Jahorina deo kontinuirane borbe da se dođe do kvalitetnog snadbevanja gasom širom Republike Srpske.

Dodik je rekao da se godinama čeka ostvarenje jednog od strateških projekata za Republiku Srpsku, a to je gasifikasija, koja u Srpsku donosi potpuno ispravan energent, koji garantuje dugoročnu energetsku stabilnost i bezbednost.

- Gas predstavlja strateški energent za razvoj - rekao je Dodik na Jahorini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>