• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obucite se za uspeh, investirajte za uspeh: Kako Inditex uspeva na nestabilnom tržištu

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poslednjih godina, maloprodajna modna industrija zabeležila je više padova nego uspona. Ovaj trend nije preskočio ni Srbiju kada je čuveni Oj ne tako davno zatvorio svojih 13 prodavnica

  • 0
Muškarac, telefon, šoping Foto: Shutterstock

Prošlog leta bilo je čak i glasina o još jednom popularnom brendu, Pepcu, čiji je vlasnik morao da proglasi bankrot. Austrijska filijala kompanije Pepco čak je proglasila bankrot pre nekoliko meseci. Nema rasprave oko činjenice da se radi o krhkoj industriji koja treba stalno da se razvija kako bi ostala ispred svih.

Međutim, čak i u ovom turbulentnom pejzažu neke kompanije su uspele da zablistaju. Inditeks, španski multinacionalni gigant odeće koji stoji iza Zare i drugih popularnih brendova kao što su Pull&Bear, Bershka, Massimo Dutti, Oysho itd., pokazao se veoma otporan. Kao najveći svetski modni trgovac, Inditex je prebrodio oluju kroz izuzetnu prilagodljivost i napredni poslovni model. Dok su mnogi konkurenti posustali tokom pandemije, Inditex je napredovao, učvršćujući svoju poziciju lidera u modnoj industriji.

Priča o uspehu Inditexa je očigledna u njegovom nedavnom nastupu. Nakon podele akcija 2014. godine, cena akcija kompanije je u stalnom porastu, a u junu 2024. godine je dostigla rekordne vrednosti. Dosledni finansijski rezultati podržani strateškim širenjem i fokusom na digitalnu transformaciju podstakli su ovaj rast. U prvom kvartalu fiskalne godine Inditexa zabeležen je rast prodaje od 7% i impresivan skok neto dobiti od 11%. Njihova agilnost u prilagođavanju tržišnim trendovima i preferencijama potrošača pozicionirala ih je za kontinuiranu stabilnost i rast. Gledajući unapred, Inditex planira da proširi svoj domet na tržišta u razvoju uz dalje jačanje svojih digitalnih sposobnosti.

Saznajte više o trgovanju cenom akcija tako što ćete BESPLATNO preuzeti našu e-knjigu.

Na tržištu prepunom ekonomske neizvesnosti i geopolitičkih tenzija, Inditeks se ističe kao simbol otpornosti i rasta. Njihove strateške inicijative, dobre finansijske performanse i posvećenost održivosti svaraju obećavajuću sliku za budućnost. Kako su investitori optimistični u pogledu putanje Inditexa, akcije ovog modnog giganta vredi pažljivo pratiti.

Sledeći put kada izađete u šoping ili samo želite da se počastite nečim lepim u nekom od brojnih tržnih centara u Srbiji, setite se da ćete kupovinom u bilo kojoj od njihovih prodavnica indirektno uticati na cenu akcija Inditexa.

Obucite se za uspeh i uložite u svoj uspeh!

Uložite u svoj uspeh sa ovom besplatnom e-knjigom o trgovanju CFD-ovima na akcije.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Kada se spoje snovi i vizija nastaju velike stvari: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>