• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Malim i srednjim preduzećima dostupno 227 miliona evra kroz inicijativu "UniCredit za Srbiju"

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Podršku razvoju malih i srednjih preduzeća UniCredit Grupa unapređuje i podiže na novi nivo, pokretanjem sveobuhvatne inicijative "UniCredit for CEE", u okviru koje se nalazi i "UniCredit za Srbiju"

  • 0
UniCredit for Serbia Foto: Promo/ UniCredit

"UniCredit za Srbiju" je inicijativa za podršku malim i srednjim biznisima, kako bi se na pravi način suočili sa svim tržišnim izazovima i bili konkurentniji. Podrazumeva set proizvoda i usluga obuhvaćenih kroz tri segmenta: finansiranje, održavanje računa i savetodavne usluge, u cilju njihovog daljeg osnaživanja i rasta.

Klijenti UniCredit Banke u Srbiji imaju mogućnost korišćenja različitih kreditnih linija, u ukupnom iznosu od 227 miliona evra, a koje im mogu pomoći u daljem razvoju poslovanja.

Tokom 2024. godine banka je omogućila devet programa finansiranja koji imaju za cilj da klijentima olakšaju ulaganja u održive prakse poslovanja i zelene tehnologije, koje su danas neophodne za konkurentnost na tržištu. Fokus podrške je na sektorima zdravstva, obrazovanja i održive poljoprivrede, a posebna pažnja stavljena je na unapređenje poslovanja koja doprinose prilagođavanju klimatskim promenama, ili pozitivno utiču na društvenu inkluziju i ravnopravnost polova.

Banka je pojednostavila i skratila period klijentima da dođu do neophodnih izvora finansiranja, a kada se govori o otvaranju računa, klijenti sa jednostavnom vlasničkom strukturom račun mogu otvoriti za samo jedan dan. Uvođenjem automatske evaluacije klijenata, dodatna dokumentacija nije više neophodna, čime su svi procesi značajno skraćeni, pojednostavljeni i maksimalno automatizovani.

Malim i srednjim preduzećima u tranziciji ka unapređenju održivih poslovnih modela važno je da budu pravilno usmeravani i informisani o svim mogućnostima i načinima finansiranja. Stoga je jedan od važnih segmenata inicijative "UniCredit za Srbiju" i savetodavna usluga, kroz koju mala i srednja preduzeća imaju na raspolaganju ekspertizu banke, kako bi im poslovanje bilo olakšano. Do sada je organizovano više od 15 radionica na različite teme, gde su zaposleni banke mogli da podele svoja znanja i ekspertizu. Banka će nastaviti da približava programe finansijske podrške klijentima kroz različite poslovne konferencije, kao i da nagrađuje saradnju sa njima kroz kampanju "Nagrađujemo kada uspešno sarađujemo".

Nikola Vuletić, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija, izjavio je ovim povodom:

-Snaga privrede može se, između ostalog, meriti i stepenom razvoja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, jer je njihov uticaj na ekonomiju od ogromnog značaja. Ključni aspekti snage malih i srednjih preduzeća su razvoj lokalne zajednice kroz stvaranje novih radnih mesta, razvoj inovacija i preduzetničkog mentaliteta, a nama u UniCredit Banci jeste cilj da upravo te oblasti osnažujemo pomažući našim partnerima. Kroz ‘UniCredit za Srbiju’ širimo našu bazu proizvoda i usluga, i nudimo priliku našim klijentima za razmenu najboljih praksi iz Evrope. Dodatno, Banka je obogatila svoju ponudu kreiravši klub ‘Naš privrednik’, odnosno segment poslovanja koji u fokus u potpunosti stavlja potrebe malih i srednjih preduzeća.

Kroz inicijativu "UniCredit for CIE" stvara se dodatni milje da klijenti Banke iskoriste brojne posebne ponude sa povećanim garancijama za povoljnije uslove, zahvaljujući snažnoj saradnji sa više od 25 domaćih i međunarodnih partnera.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>