• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mesec još nije gotov, a Hrvati povukli čak 9 proizvoda: Ovaj je na listi najnovijih

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Razlozi su prisustvo plastike, salmonela, aflatoksini...

  • 0
sok od paradajza foto: pixabay.com

U najnovijem obaveštenju, državni inspektorat Republike Hrvatske obavestio je potrošače o opozivu Soka od paradajza - bio, Beutelsbacher, 750 ml, ujedno 9. proizvod koji je povučen kod komšija od početka jula.

Navodi se da je u pitanju, serija 010326, sa rokom trajanja 01.03.2026. godine. Kao razlog povlačenja navodi se da je utvrđen povećan broj bakterija mlečne kiseline što posledično može dovesti do fermentacije i kvarenja proizvoda.

Proizvod se prodavao u radnji bio hrane u  Splitu.

Šta je još povučeno sa hrvatskog tržišta tokom jula?

Naime, Hrvati su juče pored Soka od paradajza povukli i Sendvič MINUTE pileća prsa, 135g, barkod 3850334054074 iz mjera predostrožnosti zbog moguće prisutnosti bakterije Listeria monocytogenes.

Pre dve nedelje opozvana je i susamova pasta (Al 'Fez Tahini) zbog pozitivne analize na bakteriju salmonelu (Salmonella spp).

Iz predostrožnosti zbog prisutnosti bakterije Listeria monocytogenes opozvani su i  proteinski sendviči iz Italije sa sledećim lot-ovima.

Opozvane su i određene serije himalajske i morske soli Kotanyi zbog prisustva plastike.

Zbog bakterije salmonela, državni inspektorat opozvao je N-DO-Dopunska krmna smesa za nesilice konzumnih jaja, 10kg, serije 124, datuma proizvodnje 06.05.2024, najbolje upotrebiti do 05.09.2024.

Takođe, povučene su i dve kašice za bebe zbog prisustva aflatoksina.

(Telegraf Biznis)

Video: Bojan Stanić o Sporazumu o slobodnoj trgovini sa Kinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>