• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se Majkrosoft: Otklonjen osnovni uzrok globalnog tehnološkog kvara

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Problemi i dalje utiču na pojedne aplikacije i usluge Office 365

  • 0
Microsoft, Majkrosoft Foto: Tanjug/AP

Kompanija Majkrosoft saopštila je da je osnovni uzrok globalnog tehnološkog kvara otklonjen, ali da problemi i dalje utiču na pojedne aplikacije i usluge Office 365, prenosi Rojters.

Kompanija za sajber bezbednost Kraudstrajk (Crowdstrike) sa sedištem u Njujorku saopštila je, povodom navoda da je ona krivac za globalne probleme u IT sektoru zabeležene danas u čitavom svetu, da radi aktivno sa klijentima pogođenim defektom koji je otkriven u jednom apdejtu za domaćina Windows.

Dodaje se da je problem lociran, izolovan i da se radi na sanaciji, a korisnici su upućeni na portal za podršku ove firme radi daljih informacija.

Australijska vlada, švajcarska kancelarija za sajber bezbednost i mnoge druge kompanije koje su danas pogođene problemima u IT sektoru veruju da je uzrok kvara softver "Falcon Sensor".

Greška Kraudstrajka uzrokuje pad Majkrosoftovog operativnog sistema Windows i prikazivanje plavog ekrana, neformalno poznatog i kao "plavi ekran smrti", preneo je Rojters.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Drama sa srpskim putnicima na aerodromu, ima i male dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>