• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povlači se proizvod sa srpskog tržišta: Postoji rizik od posekotina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Proizvođač je utvrdio da se, na obuhvaćenim proizvodima, posuda blendera može odvojiti od osnove sa sečivima

  • 0
Blender Foto: NEPRO

Na portalu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO) saopšteno je da sepovlači posuda za mešanje - blender VITA-MIX model Ascent A3500i, A2500i i Venturist.

"Posuda za mešanje - blender robne marke VITA-MIX, modeli Ascent A3500i, A2500i i Venturist, zapremine 225ml i 600ml sa sečivima serije Ascent, proizvedena nakon maja 2018. godine. Sečivo crne boje i posuda koja je providna obeleženi su logom VITA-MIX. Proizvod je težine 0,1 do 0.5kg i izrađen je od tritan plastike i polipropilena", navodi se u saopštenju.

Što se tiče rizika, proizvođač je utvrdio da se, na obuhvaćenim proizvodima, posuda blendera može odvojiti od osnove sa sečivima, pri čemu se sečivo može otkriti, što može izazvati rizik od posekotina lica koje ga koristi.

Proizvođač će obezbediti komplet za opravku - zaštitni plastični poklopac - koji treba pričvrstiti preko osnove sa sečivima. Potrošači se obaveštavaju da prestanu da koriste proizvod i da se registruju za dobijanje kompleta za opravku.

Ekipa Telegraf Biznisa kontaktirala je distributera za srpsko tržište nakon što je u junu najavljeno da će se povući posude za mešanje.

- Informacija je tačna, ali na našem tržištu te posude nisu prodavane uopšte - rečeno nam je tada iz kompanije Enzita.

(Telegraf Biznis)

Video: Kupila majicu na "sniženju", kući shvatila da je upala u zamku: Majka prevarena u dečjem butiku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>