• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li ste jutros bili u ovoj radnji? Grozan snimak iz Maksija, miš šeta po rafovima za hleb

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miš je zalutao među rafovima, koji su srećom bili prazni u datom trenutku (što ne umanjuje situaciju)

  • 2
miš u hlebu i maxi znak Foto: Shutterstock, aholddelhaize.com

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz pekare u Maxi prodavnici u Batajnici gde se pojavio nezvani gost - omanji miš. I dok ima onih koji su ovaj prizor iskoristili kao povod da se našale, drugi su upozorili da ovakav prizor nije nimalo naivan po zdravlje potrošača - a odgovore smo potražili i direktno od kompanije.

Naime, miš je zalutao među rafovima, koji su srećom bili prazni u datom trenutku (što ne umanjuje situaciju), a pojedini sugrađani su prokomentarisali ,,da je manje gadan nego gospođa koja u 6.30 ujutru opipava svaki hleb u radnji".

"To je samo onaj iz Ratatouille krenuo da pravi bureke"; "Pustite ga da kupi hleb, ima i on porodicu";

Ipak da je situacija daleko od šale, govori i komentar jedne devojka koja upozrava da su upravo ovi glodari prenosioci i najvećih zaraza poput mišje groznice i leptospiroze.

Simptomi mišje groznice su hemoragična groznica, što znači da može da dođe do krvarenja iz sluzokože, kože, prirodnih otvora, ali se ovi simptomi manifestuju kod ekstremnih slučajeva i ovo su teški simptomi, poručio je prošle godine doktor Milanko Šekler.

S druge strane leptospiroza se manifestuje u vidu groznice, jeze, temperature septičnog tipa, glavobolje i bolova u mišićima.

- Prisutni su anoreksija i povraćanje. Mogu da se jave i znaci oštećenja jetre, centralnog nervnog simptoma, bubrega, pluća, gastrointestinalnog trakta. Izgled bolesnika u ovoj fazi je karakterističan. Jaka prokrvljenost konjunktiva podseća na zečje oči. Bolesnik je dehidriran, intoksikovan, sa sniženim krvnim pritiskom. Na kraju ove faze temperatura brzo pada, nastaje kratkotrajan asimptomatski period od jedan do tri dana - poručio je doktor Šekler.

A evo šta su poručili iz Delez Srbija za Telegraf Biznis:

"Odmah po dobijanju informacije, kompanija Delez Srbija je zatvorila supermarket u Batajnici. U toku je pražnjenje objekta, radi se potpuna analiza stanja u cilju otklanjanja uzroka, a prodavnica će ponovo biti otvorena za potrošače kada budu ispunjeni uslovi za nesmetan rad".

(Telegraf Biznis)

Video: Spremao nam je svoja jela u Beogradu: Džek je šef sa Mišelinovom zvezdicom i griluje futoški kupus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BS

    8. avgust 2024 | 08:34

    Sve te velike kompanije treba zatvoriti, ali zauvek. Radnici rade za jedva 500€, poniženi maksimalno, i od strane nadređenih, i od strane kupaca. Zato više niko neće da radi taj posao.

  • Draksi

    7. avgust 2024 | 19:09

    I onda je mrmot zavio čokoladu u foliju...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>