U diskusiji o litijumu i dalje se zaobilaze činjenice

Autori rada čije se povlačenje traži potpuno su pogrešno predstavili činjenice.

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika GT
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Suzana

    29. avgust 2024 | 05:25

    Srbija ima prema izveštaju FORBSa 40 milijardera i 33 000 milionera u evrima! Ko se od njih uopšte obogatio normalno. Koliko para je dovoljno alama da ućute i ta prestanu da nam truju mozgove šta sve to mi obični ljudi ne razumemo.

  • Biljana

    28. avgust 2024 | 09:13

    Rio Tinto manipuliše podacima koje iznosi u javnost. Oni navodno imaju neki projekat za tehnologiju koja nikad do sad nije nigde primenjivana i sve njihove tvrdnje su samo teoretske.Navode da je za rudnik potrebno 200 hektara a prostorni plan predviđa 2000hektara. Zbog čega se ostavlja mesto od 2000 hektara ako je rudniku potrebno samo 200? Da l verujete onom što Rio Tinto kaže ili onom što rade? Profesorka Đorđević je upravo koristila dostupne podatke iz naših ustanova a nije se vodila onim što Rio Tinto priča u javnosti. Šta će se desiti sa čvrstim otpadom kad padne kiša? Većina tih toksičnih metala je reaktivna sa vodom? Odakle će uzimati enormne količine vode za ekstrakciju litijuma iz jadarita? Kažu iz kišnice ne iz reka? Koje kišnice kad kiša nije pala dva meseca? Rio Tinto mešetari u javnosti i iznosi netačne podatke prikrivajući činjenice kako će izgledati rudarenje u stvarnosti. Ko god ima internet može videti kakvu su pustoš ostavili gde god su rudarili litijum i nema ni jednog razloga da im verujemo da će oni sad voditi računa o našoj životnoj sredini i o tome da li ćemo mi imati vodu. Ne smemo dozvoliti da otvore rudnik jer je priča neće završiti na Jadru.

  • BB

    28. avgust 2024 | 08:12

    Rad profesorke Dragane Đorđević i njenih kolega nije doveden u pitanje već je izvršen jedan medijski manevar tako što je podneta neka žalba od koje neće biti ništa ali služi da se naši naučnici diskredituje u javnosti.Rad naših naučnika je prošao provere svetskih naučnika i tek onda je objavljen kao validan. Čak i da ne ulazimo u nauku, pitanje je zašto niko u Evropi ne kopa litijum a imaju ga više nego mi? Zašto ga Nemačka ne kopa, hoće da se mi obogatimo? Dajte ljudi, nemojte biti naivni, kopali bi oni ali znaju da bi trajno uništili deo zemlje zato hoće kod nas da rovare. Neće kopati!