• 4

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bude vas talasi mora, a noćenje sa doručkom i za 15 evra: Ovoj zemlji cveta turizam, a često dolaze i Hrvati

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za one koji su ljubitelji prelepih tirkiznih plaža koje nisu preplavljene turistima, druga polovina septembra u Sarandi ili Ksamilu je idealna za odmor

  • 4
Keparo, plaža, plaža Keparo, Albanija Foto: Shutterstock

Albanija sve više dobija na popularnosti kao destinacija za letovanje koja spaja uživanje, mir, ali i niske cene. Ove godine, sezona će trajati do kraja septembra, dok će u nekim mestima letovanje biti moguće čak i u oktobru.

Za letovanje u septembru najčešće se odlučuju oni koji žele mirniji odmor bez gužve, a naravno, značajnu ulogu igraju i znatno povoljnije cene.

Najtraženija destinacija u septembru

Najpopularnije letovalište u Albaniji u septembru, kao i tokom cele sezone, je Drač, poznat po peščanim plažama dugim 20 kilometara. Pored Drača, idealne destinacije za letovanje u septembru su i Saranda i Ksamil, koji se nalaze na samom jugu Albanije, gde su u ovo doba godine temperature najviše. Ksamil se nalazi blizu grčke granice, a samo nekoliko kilometara od njega je popularno grčko ostrvo Krf.

Sezona letovanja u Ksamilu počela je već krajem aprila i traje do kraja oktobra.

Cene letovanja u septembru

Albanija je poznata kao jedna od najpristupačnijih destinacija za letovanje, a najniže cene su očekivano u septembru.

Najpovoljnije letovalište u Albaniji tokom cele godine je svakako Drač, gde se cene all-inclusive usluga mogu naći za 50 evra po osobi, ili čak noćenje sa doručkom za 15 evra.

Valona je još jedna regija sa izvanrednim plažama, toplim morem i cenama koje su u skoro istom rangu kao u Draču.

Za one koji su ljubitelji prelepih tirkiznih plaža koje nisu preplavljene turistima, druga polovina septembra u Sarandi ili Ksamilu je idealna za odmor.

Povoljan smeštaj može se pronaći i u Sarandi, gde je u septembru moguće rezervisati hotel sa tri zvezdice na samo minut od plaže za 19 evra po osobi, sa uključenim doručkom. Hoteli niže kategorije ili nešto dalje od plaže su još povoljniji.

Većina putnika letovanje u ovom periodu rezerviše uz last-minute popuste, što dodatno snižava troškove, rekli su iz agencije albanija.rs, za 92putovanja.

Sve veći interes za Albaniju

Iz godine u godinu, Albanija beleži porast broja turista, a osim posetilaca sa Balkan, veliki deo gostiju čine turisti iz Španije, Italije, Velike Britanije, Poljske i drugih evropskih zemalja.

(Telegraf Biznis)

Video: Cene goriva biće manje za tri dinara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin

    4. septembar 2024 | 17:41

    Neka hvala, ne idem tamo gde sam nepozeljan, da budem kod onih protiv kojih sam ratovao.

  • PeRRa

    5. septembar 2024 | 00:12

    Išao je moj pradeda jednom pešaka preko Albanije.....i nije nešto bio oduševljen....

  • Srb

    5. septembar 2024 | 07:29

    Ne volim kad me bude razni zvukovi, pa ni zvuk talasa. O ženinom glasu da i ne govorim. Al to sam rešio. Hoda na prstima dok se sam ne probudim.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>