• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hitno povučena popularna pašteta u BiH: Ako ovo primetite na ambalaži, ni slučajno je nemojte jesti

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema ovom zakonu, potrebno je obezbediti da hrana zadovoljava propise o hrani relevantne za njihove delatnosti, kao i nadzirati poštovanje tih propisa

  • 0
Argeta pašteta Foto: Promo/ Nejc Pernek

Sa tržišta BiH povlači se "Argeta kokošija pašteta" u pakovanju od 114 grama, serija 0300028498, čiji je rok upotrebe 10. septembar 2027. godine, zbog nadutosti ambalaže "(zbog prisustva vazduha)", te je prodaja zaustavljena.

Potrošači se obaveštavaju da ne konzumiraju proizvode sa navedenim brojem serije, posebno ako primete znakove nadutosti ambalaže, objavila je Agencija za bezbednost hrane BiH, koju je kompanija "Atlantik Argeta" iz Sarajeva obavestila o povlačenju proizvoda.

Iz Agencije navode da, u skladu sa Zakonom o hrani, ako je ambalaža hrane neprikladna ili oštećena na način da su moguće mikrobiološke i hemijske promene hrane van dozvoljenih granica, hrana se smatra neprikladnom za ljudsku upotrebu.

Prema ovom zakonu, potrebno je obezbediti da hrana zadovoljava propise o hrani relevantne za njihove delatnosti, kao i nadzirati poštovanje tih propisa.

Ako subjekt u poslovanju sa hranom zna ili opravdano sumnja da hrana koju je uvezao, proizveo, preradio, stavio na tržište ili distribuisao ne zadovoljava zahteve zdravstvene ispravnosti, dužan je odmah sprečiti stavljanje hrane na tržište, odnosno, u slučajevima kada proizvod više nije pod njegovom neposrednom kontrolom, odmah obavestiti nadležne organe, napominju iz Agencije, prenose Nezavisne novine.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovo je tačan spisak cena i proizvoda akcije "Nabolja cena" od 1. septembra

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>