• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodaju se ostaci zamka u Istri: Za "blago" zatrpano u korovu Zoran traži preko dva miliona evra

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom godina, investicije koje su trebale da transformišu ovaj deo Istre izostale su, a od najavljenih milijardi nije ostalo ništa

  • 0
Hrvatska Istra Foto-ilustracija: Shutterstock

U Istri se na tržištu nekretnina pojavila zanimljiva ponuda. Naime, na prodaji je zamak, odnosno njegovi ostaci iz 11. veka, po ceni od 2,2 miliona evra.

Zoran Savičić, investitor iz Banje Luke i Las Vegasa, je pre deset godina, u septembru 2014. godine, kupio ovu nekretninu od Grada Buja za samo 110.000 evra. Tada je najavljivao ambiciozne turističke projekte vredne čak 1,5 milijardi dolara, predstavljajući se kao lobista kockarnica iz Las Vegasa. Međutim, čini se da su svi planovi ostali samo na papiru.

Tokom godina, investicije koje su trebale da transformišu ovaj deo Istre izostale su, a od najavljenih milijardi nije ostalo ništa.

Nažalost, pre tri godine, njegova firma Contarini završila je u stečaju, ostavljajući samo sećanje na ambiciozne projekte koji nikada nisu ugledali svetlost dana, prenosi Morski.

S obzirom na trenutnu situaciju, pitanje je da li će potencijalni kupci biti zainteresovani za stanciju koja nosi teret promašenih investicija i neispunjenih obećanja. Ipak, lokacija i istorijska vrednost ove nekretnine mogu privući pažnju investitora koji su spremni da ulože u revitalizaciju i obnovu ovog dragulja.

(Telegraf Biznis)

Video: Otvorene dve nove kancelarije PKS u Kini: Čadež obavio sastanke sa 8 kompanija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>