Na ovom mestu u Beogradu ručak košta skuplje nego karta do Abu Dabija: Evo šta dobijate za to
Beograd poseduje mesto za ljubitelje luksuza i vrhunske gastronomije, ali pak spremite se da za obrok izdvojite sumu koja bi vas mogla odvesti na putovanje u Abu Dabi. Restoran na Terazijama nudi menije koji više podsećaju na luksuzna kulinarska putovanja nego na običan ručak, a cene su, shodno tome, prilično impresivne.
Za one sa dubljim džepom i istančanim ukusom, restoran nudi Le Grand Chef meni po ceni od 17.900 RSD po osobi. Ovaj meni predstavlja pravu gozbu za sva čula, počevši od sveže salate sa burratom, pa sve do dekadentnog deserta. Evo šta vas očekuje:
Salata sa burratom: Mešane zelene salate, rukola, čeri paradajz i rotkvice, uz kremastu burratu.
Bouillabaisse: Bogata riblja supa sa plodovima mora, škampima, hobotnicom, šafranom i porilukom.
Pileća prsa punjena spanaćem i rikotom: Sočna piletina u kombinaciji sa spanaćem i rikotom, uz prilog od mladih krompira, špargli i holandeze sosa.
Steak sa pire krompirom: Za ljubitelje crvenog mesa, tu je steak sa pire krompirom, uz dodatak Dijon senfa i baby šargarepe, preliven Béarnaise sosom.
Sladoled: Slatki kraj obroka uz sladoled sa vanilom, malinama i šlagom.
Ako vam se Le Grand Chef čini previše, restoran nudi i nešto "skromniju" varijantu, Le Petit Chef Classic meni, po ceni od 14.900 RSD po osobi, koji čini:
Salata sa bivoljim mocarelama: Salata sa bivoljom mocarelom, rukolom, rotkvicama i zelenom salatom.
Bouillabaisse: Ponovo, riblja supa sa plodovima mora.
Pileći file sa mladim krompirom: Jednostavnije pripremljen pileći file, serviran sa mladim krompirom, šparglama i holandeze sosom.
Steak sa pire krompirom: Kao i u Grand Chef meniju, steak sa pire krompirom, Dijon senfom i baby šargarepom.
Sladoled: Neizostavni desert.
Restoran ne izostavlja ni vegetarijance, nudeći Le Petit Chef Vegetarian meni, koji uključuje salatu sa bivoljim mocarelama, supu od paradajza, ratatouille povrće, pasta al pesto i sladoled.
Čak i najmlađi gosti mogu uživati u posebnom Junior Chef meniju po ceni od 6.900 RSD, koji sadrži salatu sa baby mocarelom, bouillabaisse, pileće batake sa mladim krompirom i steak sa pire krompirom.
Dakle, za cenu jednog ručka u ovom beogradskom restoranu, mogli biste kupiti avionsku kartu do Abu Dabija (u zavisnosti od trenutnih cena karata i destinacije unutar Abu Dabija). Pitanje je samo – da li biste radije uživali u luksuznom obroku ili istraživali čari Bliskog istoka?
(Telegraf Biznis)
Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Legenda
malo ko razume dinare od nas sa strane jer su cifre velike
Podelite komentar